7 trucuri pentru a curăța bucătăria

Când vine vorba de a curăța bucătăria, s-ar putea să te cuprindă copleșeala de dinainte să o începi numai gândindu-te cât durează să îndepărtezi murdăria de pe suprafețe. Dar cu trucurile potrivite, curățenia în bucătărie poate deveni floare la ureche.

Pe măsură ce petrecem mult timp pentru a prepara mâncarea sau pentru a o consuma, bucătăria devine un loc propice pentru acumularea de deșeuri alimentare și implicit bacterii. De aceea, e necesar să faci curățenie periodic sau, dacă nu ai timp și ești din București să apelezi la o firma de curatenie Bucuresti pentru că un spațiu curat nu doar că îți înfrumusețează locuința, dar și îmbunătățește sănătatea ta și a familiei tale.

Pentru a face eficient curățenie în bucătărie, ia în calcul următoarele 7 trucuri:

Organizează atent procesul de curățenie în bucătărie

Vei putea curăța bucătăria mai repede dacă organizezi toate produsele de curățenie pe categorii (de exemplu, produse de curățenie pentru geamuri, produse de curățenie pentru suprafețe de inox etc), într-un loc unde ai acces ușor la ele.

De asemenea, adoptă un mod de curățare de sus în jos pentru a nu curăța din nou aceleași suprafețe și utilizează doar echipamente și instrumente de calitate (aspirator, cârpe din microfibră ș.a.). Astfel, te asiguri că toate reziduurilor sunt pe deplin îndepărtate.

Setează un cronometru de 15-20 de minute pentru fiecare sarcină și concentrează-te pe o singură zonă de curățare ca să nu te simți copleșit(ă). Nu uita să stabilești o rutină periodică de curățare cu sarcini zilnice, săptămânale și lunare pentru a menține bucătăria ordonată cu mai puțin efort.

Folosește un mix de oțet și bicarbonat de sodiu pentru suprafețe și obiecte

Amestecă oțetul și bicarbonatul de sodiu pentru a crea o pastă de curățare puternică. Acest amestec este excelent pentru a scăpa de petele dificile de pe blaturi, chiuvete, baterii și chiar tigăi și oale.

E necesar doar să aplici acest mix pe suprafața dorită, lasă-l să acționeze pentru câteva minute și apoi freacă temeinic pentru a obține cele mai strălucitoare rezultate.

Folosește un cuțit și un șervețel umezit pentru a curăța șanțurile înguste

Fie că vrei să cureți marginile de la aragaz, frigider sau chiar șanțurile înguste de la ferestre, umezește un șervețel de bucătărie și înfășoară-l în jurul unui cuțit subțire.

Trece cu acesta prin zonele înguste pe care le ai de curățat și vei descoperi cât de multă mizerie se poate acumula și acolo.

Curățarea ochiurilor de aragaz cu lămâie, bicarbonat și apă clocotită

Într-un bol pune ochiurile de aragaz, respectiv capacele și adaugă o cană de bicarbonat, câteva felii de lămâie și apă fierbinte, lăsând să acționeze câteva minute, până când vezi că apa devine murdară.

Aruncă apa murdară, spală-le puțin cu detergent de vase și apoi clătește-le cu apă curată.

Curățarea zonelor de sub mobilier sau electrocasnice cu burete de spălat vase

Taie o bucățică dintr-un burete de spălat vase suficient de mult, cât să poți introduce coada de la un mop.

Folosește acest truc în zonele înguste dintre podea și mobilier/ electrocasnice sau dintre perete și mobilier/ electrocasnice pentru a elimina praful și alte reziduuri acumulate.

Curățarea mobilierului negru mat cu apă și cârpă din microfibră

Probabil știi că mobilierul de bucătărie în culori mate se curăță foarte greu, rămânând adesea pete chiar și după folosirea unui degresant.

Pentru a îndepărta aceste pete, umezește o cârpă din microfibră cu apă caldă și șterge piesele de mobilier cu aceasta. Folosește apoi o cârpă din microfibră uscată pentru a îndepărta excesul de apă și vei vedea cum aceste piese vor arăta ca noi.

Curățarea caloriferului cu uscătorul de păr

Una dintre cele mai neglijate zone din bucătărie este caloriferul, însă trebuie să știi că acesta este un obiect în care se acumulează foarte mult praf, afectând calitatea aerului interior.

O variantă de a curăța caloriferul presupune următoarele etape. Oprește caloriferul, demontează-l și pune sub acesta câteva cârpe. Folosește un uscător puternic de păr pentru a împinge praful în exterior. Ia un pămătuf sau o perie pentru calorifere și curăță printre elemenții acestuia. Curăță cu o cârpă din microfibră și părțile exterioare ale caloriferului.Dacă ți se pare prea complicat și ești din București, poți apela la firma de curățenie cum e Facem-Curatenie.ro, care îți oferă servicii profesionale pentru curățarea caloriferului, a întregii bucătării sau a întregii case. Cu echipamente specializate și produse de curățenie adecvate, o firma de curățenie îți asigură curățarea și igienizarea fiecărui spațiu. Astfel te poți bucura de un mediu curat și sănătos, fără a depune vreun efort.

Ultima modificare noiembrie 13, 2024 11:30 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale