7 moduri eficiente de a-ți proteja locuința împotriva hoților

.

Securitatea locuinței este importantă pentru a te asigura că bunurile tale nu sunt în pericol și că locatarii au liniște. Hoții se concentrează de obicei asupra locuințelor care nu prezintă suficiente măsuri de protecție, de aceea va trebui să iei măsuri proactive pentru a-i descuraja. Ține cont de sfaturile de mai jos și vei reuși să te protejezi eficient contra pătrunderii prin efracție.

Instalează o ușă de intrare de calitate

O ușă solidă, fabricată din materiale de calitate, precum oțelul sau aluminiul, cu un sistem de închidere multipunct, va face extrem de dificilă pătrunderea hoților. O ușă de intrare modernă poate oferi, pe lângă siguranță, și un plus de izolație termică și fonică. În plus, poți alege o ușă cu vizor și lanț pentru un control sporit asupra celor care te vizitează. 

Folosește sisteme de alarmă

Sistemele de alarmă sunt unele dintre cele mai eficiente metode de a descuraja hoții. Instalează senzori de mișcare în zonele de acces și conectează sistemul la o unitate centrală care să te avertizeze atunci când se întâmplă ceva. Cele mai avansate sisteme pot fi controlate prin intermediul aplicațiilor pe telefonul mobil, oferind posibilitatea de a monitoriza casa în timp real, chiar și atunci când nu ești acasă.

Montează camere de supraveghere

Camerele de supraveghere montate în zonele cheie din jurul casei, cum ar fi intrarea principală și garajul, au rolul de a descuraja hoții. Acestea trebuie să aibă o rezoluție bună inclusiv pe timp de noapte. Unele modele îți permit chiar să urmărești imaginile în direct prin intermediul aplicației mobile, având astfel un control mai bun asupra securității propriei locuințe. 

Iluminat exterior cu senzori de mișcare

Iluminatul exterior este o modalitate simplă, dar eficientă de a proteja casa. Becurile cu senzori de mișcare montate în jurul casei vor ilumina imediat zona atunci când detectează mișcare. Astfel, hoții se pot speria și vor ezita să se apropie de ușile și ferestrele casei. Iluminatul strategic în fața garajului, pe alee sau în fața ușii de la intrare poate contribui la un mediu mai sigur.

Asigură ferestrele

Ferestrele reprezintă adesea un punct vulnerabil al casei. Alege geamuri securizate, care sunt mai greu de spart. De asemenea, poți monta grilaje solide la ferestrele de la parter sau în zonele cu acces facil pentru a te asigura că împiedici pătrunderea neautorizată.

Blochează ușile și ferestrele

Deși pare un sfat de bază, sunt foarte multe persoane care uită uși și geamuri deschise în momentul în care pleacă de acasă. Ușile și ferestrele deschise sunt locuri prin care hoții nu vor ezita să pătrundă înăuntru. Asigură-te că toate punctele de acces sunt încuiate și blocate înainte de a pleca.

Simulează prezența în locuință

Hoții evită casele în care sunt oameni. Poți folosi întrerupătoare automate care să aprindă și să stingă luminile la intervale setate. De asemenea, poți programa televizorul să pornească la anumite ore. Astfel de metode îi vor descuraja pe hoți să încerce să intre în locuința ta, deoarece vor crede că cineva este prezent acasă.

Implementarea acestor măsuri ajută cu mult la sporirea siguranței. Ușile de intrare de calitate, alături de sistemele speciale de alarmă și supraveghere, dar și creativitatea ta, te vor ajuta să rămâi în siguranță și să îți protejezi eficient bunurile contra hoților.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton