Home > Advertorial > 5 lucruri la fel de importante ca salariul atunci când îți alegi un loc de muncă
5 lucruri la fel de importante ca salariul atunci când îți alegi un loc de muncă
.
Actualizat 11.07.2022, 12:34
În momentul în care îți alegi un loc de muncă, printre cele mai importante lucruri de care ții cont este salariul, fiind și un factor de departajare destul de important între mai multe joburi similare, atunci când primești o ofertă.
Însă există și alți factori la fel de importanți ca remunerația, atunci când alegi un loc de muncă – fie pentru care să candidezi, fie pe care să-l accepți dintre variantele de locuri de muncă la care ai aplicat. Descoperă din acest articol care sunt câteva dintre acestea.
1. Pachetul de beneficii extrasalariale
Pe lângă salariu, sunt importante și beneficiile pe care le primești în plus. Fie că e vorba de tichete de masă, de asigurare medicală sau de bonusuri de performanță, e important să ai un pachet de beneficii care să te satisfacă. Dacă vrei să alegi un job care ți se potrivește, poți să te inspiri din această listă cu cel mai des întâlnite beneficii pentru angajații din România.
Printre cele mai importante lucruri este și echipa de oameni cu care vei lucra: valorile acestora, cum lucrează împreună, ce abilități au, cum sunt, care sunt competențele lor, cum se înțeleg în echipă.
Și, bineînțeles, contează care este rolul tău în echipă, cum te vei înțelege cu ceilalți, cum se împletește rolul tău cu cel al colegilor tăi, de la cine iei feedback și cui raportezi, cum este managerul tău etc.
3. Valorile companiei
Munca nu se simte ca muncă atunci când obiectivele tale de carieră sunt aliniate cu obiectivele angajatorului tău. Când cercetezi un potențial angajator, compară-ți valorile cu declarația de misiune a angajatorului, valorile de bază și modelul de afaceri.
Multe companii susțin, de asemenea, organizații caritabile sau parteneriate cu grupuri comunitare. Dacă vrei ca munca ta să ajute lumea în general, acesta poate fi un factor de luat în considerare atunci când îți cauți un loc de muncă.
4. Locația
Când iei în considerare durata zilei de lucru, trebuie să te gândești atât la orele de lucru, cât și la timpul de transport. Fii realist în ceea ce privește cât timp ești dispus să petreci mergând la muncă și înapoi acasă în fiecare zi.
Dacă transportul necesită timp blocat în traficul din orele de vârf, ia în considerare modul în care acest lucru îți afectează programul de lucru și nivelul de stres. Dacă un loc de muncă necesită o navetă deosebit de lungă, ia în calcul modul în care timpul petrecut pe drum îți va afecta viața non-muncă, inclusiv activitățile copiilor, întâlnirile, timpul în familie și activitățile de fitness.
Costul drumului tău ar trebui să fie un factor atunci când compari salariile de la diferite companii. Costurile de combustibil și de parcare îți pot distruge cât de mulți bani mai rămân din salariu pentru acasă.
5. Programul și echilibrul muncă-timp liber
Întrucât orele de lucru pot varia foarte mult de la o companie la alta, trebuie să știi cum se vor potrivi orele de lucru ale unui loc de muncă în viața ta.
Află câte ore de lucru sunt așteptate într-o săptămână „normală” și cât de mult este gestionat timpul de lucru suplimentar.
De asemenea, ar trebui să afli dacă este necesar să lucrezi în concediu sau în weekend și dacă trebuie să fii online atunci când ești plecat de la serviciu.