5 accesorii deosebit de importante de care ai nevoie ca să îți protejezi laptopul

.

Achiziția unui laptop nou presupune o investiție financiară destul de mare, mai ales dacă ai optat pentru un produs performant și de ultimă generație. Deși laptopurile sunt adevărate bijuterii ale modernității care merită expuse și utilizate cu precauție, costurile unora dintre modele te pot determina să cauți soluțiile potrivite pentru a le proteja. Află care sunt accesoriile pe care te poți baza pentru protejarea dispozitivului tău, pentru a-i prelungi acestuia durata de viață și aspectul deosebit.

Ce accesorii poți alege pentru laptopul tău?

  1. Husă pentru laptop

Primul lucru pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când achiziționezi un laptop este să cumperi și o husă adaptată dimensiunilor acestuia. Spre exemplu, dacă vrei să îți cumperi un laptop de pe Altex.ro poți utiliza funcția de filtrare a modelelor pentru a alege produsul potrivit, dar și pentru a descoperi husa potrivită pentru laptopul tău, pe baza diagonalei și a altor indicații tehnice de pe site. Este recomandat să iei o husă puțin mai mare decât diagonala laptopului, pentru ca acesta să nu fie presat de sistemul de închidere al husei. Poți achiziționa o husă capitonată, pentru a te asigura că laptopul este protejat de șocuri mecanice atunci când îl iei cu tine în deplasări.

  1. Cooler pentru laptop

Unele modele de laptopuri se pot încălzi ca urmare a utilizării continue, mai ales atunci când programele pe care le folosești solicită foarte mult dispozitivul. În acest caz poți folosi un cooler, care va avea rolul de a ventila zona inferioară a laptopului, favorizând răcirea acestuia. Coolerul previne supraîncălzirea laptopului și închiderea sau cedarea acestuia, permițând astfel funcționarea perfectă a procesorului și a celorlalte componente. În plus, prin ventilarea aerului se menține o temperatură optimă a dispozitivului, iar în acest fel este protejată și bateria, lucru care conduce la o durată mai amplă de viață a laptopului. 

  1. Geantă sau rucsac pentru laptop

Una dintre caracteristicile de bază ale unui laptop este portabilitatea, pentru că în prezent este foarte la îndemână să ai la tine laptopul oriunde ai merge, indiferent că vorbim despre școală, muncă sau călătorii. Pentru a putea folosi laptopul în orice moment alege o geantă sau rucsac de protecție, luând în calcul dimensiunile dispozitivului și a celorlalte accesorii, astfel încât să te asiguri că acestea vor încăpea în geantă. Totodată, alege o geantă impermeabilă pentru a proteja laptopul și accesoriile de intemperii.

  1. Folie de protecție pentru ecran

Dacă vrei să protejezi ecranul laptopului de zgârieturi și amprente poți utiliza o folie de protecție pentru ecran. În acest fel vei putea șterge ecranul fără să te mai îngrijorezi că se matifiază suprafața sau că zgârii din greșeală display-ul în timp ce îl cureți. Tot din această categorie de accesorii poți opta pentru filtre speciale pentru lumina albastră, care să îți protejeze ochii în timpul folosirii dispozitivului. 

  1. Protecții pentru tastatură

Dacă te îngrijorează praful, murdăria și impuritățile care s-ar putea strecura printre tastele laptopului tău, atunci poți opta pentru folosirea unei protecții din silicon pentru tastatură. Aceasta poate fi dispusă peste tastele existente, permițându-ți să utilizezi laptopul în siguranță și să cureți suprafețele cu o mai mare ușurință. La nevoie trebuie doar să scoți protecția pentru a o curăța, pentru ca ulterior să o poți așeza peste taste.

Husa, geanta pentru laptop, coolerul, sau accesoriile de protecție pentru componente sunt elemente foarte importante pentru laptopul tău, care te ajută să îl protejezi. Atunci când investești într-un laptop este important să îți protejezi investiția, așa că ai grijă de dispozitivul tău, sporindu-i astfel durata de viață și păstrându-i aspectul deosebit. 

Poză de Christin Hume pe Unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton