Purtarea măștilor de protecție tip FFP împotriva SARS-CoV-2 ocupă un rol central pe lista cu măsuri recomandate de autorități. Aceste produse, utilizate încă dinainte de începutul crizei, sunt certificate conform standardelor în vigoare și simplu de procurat online.
Dezvoltăm împreună aceste idei în cele ce urmează, astfel încât să rezonezi mult mai bine cu necesitatea purtării unor măști de protecție de tip FFP (trad. Filtering Facepiece), atât timp cât autoritățile locale și reprezentanții OSM consideră necesar acest lucru.
1. Sunt cele mai eficiente măști de protecție respiratorie
Măștile FFP, sau de protecție, așa cum mai sunt acestea cunoscute, nu sunt similare cu măștile chirurgicale (medicale). Cele din urmă sunt utilizate în unități spitalicești, pentru analize și controale de rutină, dar și în timpul intervențiilor chirurgicale din blocul operator.
În schimb, măștile de protecție FFP sunt utilizate încă dinainte de pandemie, în activități ce implică expunerea lucrătorilor la particule fine de praf și alte reziduuri de dimensiuni extrem de reduse, produse în urma defrișărilor, demolărilor, amenajărilor interioare etc
De altfel, cele mai performante măști de protecție de tip FFP – măștile FFP3 – au demonstrat o putere de filtrare excelentă, în cazul particulelor de substanțe toxice pentru organism (ex: particule de azbest), prezente în aer.
Așadar, în contextul crizei sanitare globale, din dorința de a identifica cele mai bune soluții pentru protecție respiratorie împotriva SARS-CoV-2, utilitatea măștilor de tip FFP a fost studiată în laborator.
Rezultatele cercetărilor au relevat date extrem de interesante:
Conform studiilor realizate, factorii de protecție ai măștilor FFP sunt de 12 până la 16 ori mai eficienți decât cei ai măștilor chirurgicale, însă trebuie precizat faptul că „potrivirea” acestora pe fata utilizatorului reprezintă cel mai important factor de utilitate al acestora. [1]
2. Sunt realizate conform standardelor în vigoare
Cele mai bune măști de tip FFP îndeplinesc cerințele unor standarde calitative, pentru domeniul produselor medicale, sau pentru categoria soluțiilor filtrante de protecție respiratorie. Îți recomandam să ții cont de acest detaliu, în alegerea unui produs:
Măștile de protecție de tip FFP trebuie să dispună de garanția producătorului, privind respectarea standardului ISO 13485. Acest aspect trebuie regăsit în pagina online a produsului, pe ambalaj sau pe alte documente ce însoțesc pachetul livrat la destinație.
Cerințele acestui standard trasează principalul cadru de management al calității, privind orice dispozitiv medical oferit spre comercializare. Dacă măștile FFP de care ești interesat nu sunt confecționate conform standardului ISO 13485, evită achiziționarea acestora.
De asemenea, măștile FFP trebuie să respecte și cerințele tehnice impuse de standardul EN 149:2001 – A1:2009 pentru orice dispozitiv filtrant de protecție respiratorie. Conform acestuia cele mai eficiente măști de protecție respiratorie sunt măștile FFP2 și FFP3.
3. Se comandă online printr-un proces foarte simplu
Oricine poate comanda acum online masti de protectie FFP2 sau FFP3, prin simpla realizare a unui cont de utilizator și respectarea unui proces de comandă intuitiv. De pe orice device mobil, laptop sau PC, măștile de tip FFP se pun rapid în coșul de cumpărături online.
Oferta este una cât se poate de generoasă, incluzând produse ce diferă prin funcțiile de filtrare, cromatică, preț sau disponibilitate. În pagina oricărui produs, există informații relevante pentru procesul de achiziție, astfel încât să comanzi produsele de care ai nevoie.
Comandă online măștile de protecție tip FFP, pentru a beneficia de cel mai ridicat nivel de siguranță, împotriva transmiterii comunitare a tulpinilor noului SARS-CoV-2!
REFERINȚE:
[1] Li, Kenneth K W, et al. “FFP3, FFP2, N95, Surgical Masks and Respirators: What Should We Be Wearing for Ophthalmic Surgery in the COVID-19 Pandemic?” Graefe’s Archive for Clinical and Experimental Ophthalmology = Albrecht Von Graefes Archiv Fur Klinische Und Experimentelle Ophthalmologie, Springer Berlin Heidelberg, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7248188/. Published August, 2020.