3 moduri prin care poți să-ți comunici nevoile cu soțul tău, atunci când ești însărcinată

.

Sarcina este o experiență pe care o împărtășești cu partenerul tău – o călătorie care vă schimbă viața pe care o construiți împreună. Însă, schimbările fizice se întâmplă doar în corpul unei femei. Deci, pe măsură ce parcurgeți mai mult din acest drum, cum poți împărtăși atât bucuriile cât și provocările cu soțul tău?

  1. Sugerează roluri și sarcini distractive

Dacă îți vine greu să îi comunici nevoile și dorințele, poți să îți liniștești starea de spirit cu un joc. Gândește-te la “Adevăr sau provocare”, fără provocare! Amândoi puteți veni cu trei întrebări de pornire a conversației la care trebuie să primiți un răspuns sincer.

De exemplu, soțul tău ar putea întreba: “Care este primul lucru care te îngrijorează atunci când se va naște copilul?”. Chiar dacă răspunsul tău este ușor (de genul: “Sunt îngrijorată că nu vom putea fi de acord cu un nume imediat”), conversația vă va permite amândurora să vă împărtășiți dorințele și grijile.

De asemenea, viitorul tată poate fi cercetătorul tău desemnat, scanând cărți și site-uri web pentru a citi toate lucrurile legate de sarcină. Acest lucru înseamnă că, dacă ar ieși la suprafață mici probleme, cum ar fi crampe la picioare sau pofte ciudate de mâncare, el va fi pregătit cu informațiile care te vor ajuta.

  1. Împărtășește momentele

De la vizitarea medicului și până la alegerea hainelor de maternitate, aceste treburi aparent simple sunt mult mai bine înțelese atunci când sunt făcute împreună. Nu numai că vor deveni amintiri prețioase, ci înseamnă că sunteți capabili să faceți față oricăror provocări care pot să apară, deoarece ați trăit împreună acele momente cruciale. Totodată, poți crea amintiri memorabile cu un jurnal de sarcină sau cu o ramă foto de la Kr baby, pentru a vă aduce aminte de cum ați parcurs cele mai interesante și palpitante faze din timpul sarcinii.

  • Comunicați pozitiv

Dacă aveți o problemă de împărtășit, începeți cu o notă pozitivă. De exemplu, “Îmi place că deja cumperi astfel de echipamente pentru copil, dar putem verifica dacă avem bugetul necesar pentru așa ceva?”.Modul în care tu vorbești cu partenerul tău face diferența și oferă un exemplu de urmat. Uneori poate fi greu, dar puteți învăța să comunicați în moduri care vă fac să vă simțiți auziți și susținuți.

Nimic nu este alb sau negru. De exemplu, dacă te îngrijorează planificarea botezului, începe încă de pe acum să cauți informații despre obiceiurile și tradițiile de botez. În felul acesta, vei cunoaște exact ce trebuie să faci și vei putea să realizezi o planificare în avans.

În cele din urmă, construirea unei baze solide de comunicare este o modalitate excelentă de a da startul unor obiceiuri de relaționare sănătoase. 

Pentru a face față în diferite tipuri de situații și provocări cu care niciunul dintre voi nu este încă obișnuit, este nevoie de muncă progresivă, dar merită să lucrați împreună. Totul face parte din această călătorie.

Sursa foto: Pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton