Cea mai mare mare apropiere a Lunii de Pământ din ultimii 19 ani, care se va produce pe 19 martie, ar putea aduce catastrofe inimaginabile pe Terra. …Sau doar insomnii…
…şi o migrenă uşoară, potrivit celor mai sceptici. Apropierea fără precedent în ultimii 19 ani a Lunii faţă de Pământ îi sperie pe unii şi îi lasă reci pe alţii. Cercetătorii se contrazic în privinţa efectelor pe care le-ar putea provoca acest fenomen astronomic, dar argumentele celor fatalişti din fire nu par să fie deloc absurde.
Iată ce cred oamenii de ştiinţă despre cel mai mare perigeu al Lunii, când astrul nopţii se va afla la cea mai mică distanţă din 1992 încoace, mai exact la 356.578 de kilometri depărtare de Pământ.
Meteorologii anunţă calamităţi
„Superluna”, cum mai este numită, prefigurează, după astrologi şi chiar meteorologi, calamităţi dintre cele mai grave, punând pronosticul şi pe seama faptului că în acest an perigeul se va produce tocmai în faza de Lună plină, considerată perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre, conform numerologilor.
Potrivit AccuWeather.com, „superluna”, adică Luna plină aflată la perigeu, are capacitatea să provoace cutremure, tsunami, tornade şi alte fenomene meteorologice extreme.
Aceştia fac legătura cu fenomenele precedente, înregistrate în timpul Lunii pline, cum au fost cele din 1955, 1974, 1992 si 2005, ani marcaţi de cutremure puternice, uragane şi tsunami-uri.
„Sunt ani cunoscuţi în istoria acestui gen de evenimente, cu vreme extremă şi hazarde naturale. Să fie vorba oare doar despre o coincidenţă între Superlună şi aceste catastrofe? Unii sunt de părere că da, alţii că nu. Eu cred că este foarte posibil ca apropierea Lunii să declanşeze cutremure, erupţii vulcanice şi scimbări drastice de vreme”, notează specialistul de la AccuWeather.com, Mark Paquette.
Tsunami-ul care a ucis sute de mii de oameni din Indonezia s-a petrecut cu două săptămâni înainte de „perigeul lunar” din ianuarie 2005, iar în ziua de Crăciun a anului 1974, ciclonul Tracy a devastat Australia.
Citeşte pe pagina următoare ce cred oamenii de ştiinţă despre acest fenomen.