Află totul despre masajul cu pietre!

.

Masajul cu pietre este unul din tratamentele cele mai eficiente care se pot face în saloanele de frumuseţe. Pentru că relaxează şi îţi face corpul mult mai ferm. Iată cum ţi-l poţi aplica şi tu, singură, la tine acasă.
Ce este Stone Therapy?

Este um masaj antic, folosit prima dată de indienii din America. Pentru executarea lui se folosesc pietre care te ajută să-ţi relaxezi mintea şi să-ţi tonifici corpul.

De ce pietre ai nevoie?

Se folosesc pietre plate, netede, de bazalt, vulcanice sau de râu – important este să păstreze un timp îndelungat căldura pe care să o transmită apoi corpului.

Cum se încălzesc sau răcesc pietrele? Vrei să le încălzeşti? Aşază-le într-un recipient cu apă clocotită. Iar pentru a le răci, ţine-le în frigider, cel puţin un sfert de oră.

Pentru tonifierea feţei

În punctele feţei care au nevoie de mai mult tonus, cum ar fi ochii, aplică pietre răcite. Pe pleoape, aşază două pietre pe care le-ai ţinut în frigider timp de un sfert de oră şi relaxează-te 10 minute – nu numai că te ajută să scapi de pungile de sub ochi, dar te ajută şi să-ţi destinzi muşchii feţei, pregătindu-te de mişcarea următoare: un masaj uşor. Cu două pietre reci, ceva mai mari, desenează cercuri ample pe toată faţa.

Trucul nostru. Pentru ca pietrele să alunece mai uşor, înainte de masaj, aplică-ţi un pic de cremă hidratantă pe toată faţa.

Pentru a scăpa de tensiuni

Aşază-te şi pune-ţi între un deget şi altul opt pietricele mici, calde. Pe rând, ridică un picior, iar pe talpa lui plimbă o piatră ceva mai mare şi rece. Totul trebuie să dureze, în medie, 10 minute. Astfel, revigorezi circulaţia sanguină şi elimini tensiunile care se acumulează în zona respectivă. Poţi face acelaşi exerciţiu şi la nivelul mâinilor.

Trucul nostru. Dacă ai picioarele umflate, aşază o piatră rece pe laba piciorului şi execută un masaj lejer cu alte două pietre în jurul gleznelor. La final, întinde pe toată laba piciorului un gel răcoritor.

Pentru a stimula circulaţia

Stând în picioare, începi să masezi zona dintre genunchi şi coapse cu două pietre, pe care le-ai ţinut înainte o jumătate de oră în apă caldă. După cinci minute, masează aceeaşi porţiune cu alte două pietre, de această dată reci. Alternarea temperaturii are acelaşi efect pe care îl are gimnastica vasculară tonifiantă. În plus, astfel poţi scăpa de retenţia de lichide şi de pernuţele aferente.

Trucul nostru. Pentru a potenţa efectul benefic al acestui masaj, înainte de a-l executa, unge-te pe toată suprafaţa corpului cu un ulei drenant sau o cremă anticelulitică.

Pentru relaxarea gâtului

Ia două pietre calde şi aşază-le pe laturile cefei, rămânând în această poziţie timp de cinci minute: căldura eliberată gradual va reuşi imediat să îndepărteze durerea provocată de muşchii contractaţi. După aceea, frecţionează uşor toată acea parte a cefei, cu mişcări circulare. Sensul masajului? Porneşti dinspre spate şi urci spre păr.

Trucul nostru. Înainte de a începe automasajul, palpează bine gâtul, pentru a identifica punctele critice pe care va fi nevoie să insişti mai mult decât în celelalte locuri.

Pentru a regenera corpul

Întinsă comod pe spate, aşază pietrele calde în centru sternului, a diafragmei şi a abdomenului (pe buric), adică pe acele puncte care, potrivit medicinei ayurveda, sunt punctele chackra în care se creează blocări de energie. După 10 minute, îndepărtează pietrele şi frecţionează tot abdomenul cu palmele, executând cercuri ample în sensul acelor de ceasornic.

Trucul nostru. Pentru ca exerciţiul să fie unul reuşit, concentrează-te asupra respiraţiei şi eliberează-ţi mintea de orice problemă.

Întoarcerea la natură

Pietrele fierbinţi (50 grade C) accelerează circulaţia sângelui şi metabolismul celular, în timp ce pietrele reci (8 grade C) determină vasoconstricţia şi eliberarea de histaminice – acţionează împotriva durerii şi a proceselor inflamatorii

Pentru ca terapia cu pietre să funcţioneze «ca la carte», ar fi bine să o combini cu aromoterapia (care stimulează şi echilibrează suprafeţele cerebrale şi corticale prin simţul mirosului), cu cromoterapia şi cu meloterapia

Această terapie este potrivită oamenilor stresaţi, nervoşi, cu stări anxioase, insomnii, cu probleme ale spatelui, dureri musculare, probleme circulatorii, artroze şi artrite.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton