O baie cu spumă şi uleiuri aromate este o adevărată cură de înfrumuseţare. Potriveşte-ţi apa din cadă, alege produsele de care ai nevoie şi bucură-te de aceste momente de relaxare
Accesorii care transformă baia într-o desfătare
– Sare de baie revitalizantă – Ulei pentru baie cu ulei de măsline şi esenţă de citrice – Gel spumant cu aromă de fructe – Biluţe parfumate pentru baie – Burete colorat pentru baie -„Mână” din plastic, pentru masaj – Mănuşă pentru masaj facial şi anticelulitic – Burete natural pentru îndepărtarea celulelor moarte – Piatră ponce pentru călcâie, coate şi genunchi – Perie pentru spălat şi masaj
Apa
Atenţie la temperatura apei. Dacă are între 23 şi 26 de grade, baia te va înviora şi va ava un efect de tonifiere. Dacă apa e călduţă (între 26 şi 29 de grade) sau caldă (între 29 şi 37 de grade), baia va avea un efect relaxant, mai ales dacă este făcută la sfârşitul zilei.
Spuma de baie
În contact cu apa, formează un clăbuc fin, care, pe lângă efectul de curăţare şi parfumare a corpului, spuma de baie acţionează uneori şi ca un bun hidratant. În cazul în care ai o piele sensibilă, nu este indicat să-ţi torni prea mult spumant în cadă, pentru că, potrivit unor dermatologi, unul dintre ingredientele conţinute de acesta poate provoca alergii în zonele intime. Aşadar, pentru a fi sigură, înainte de a-ţi cumpăra un spumant de baie, fii atentă ca printre ingredientele de pe etichetă să nu apară sodiul.
Face mai puţin clăbuc decât spumantul de baie. Tocmai de aceea nu există riscul de a-ţi degresa prea tare pielea. Dacă totuşi pielea ta este foarte sensibilă, mai bine renunţă şi la săpunul lichid şi alege sare sau ulei de baie.
Emulsiile
Sunt extrem de importante pentru corpul tău pentru că, după baie, pielea devine mult mai uscată. Atunci când ai terminat baia, întinde-o pe tot corpul, cu mişcări circulare, în sensul acelor de ceasornic.
Pentru o cadă plină cu apă sunt de ajuns 10 picături, pentru că sunt foarte concentrate. Sunt extraordinare pentru pielea uscată, deoarece formează un fel de peliculă protectoare care previne deshidratarea. Ţine cont că uleiurile esenţiale de lavandă, trandafir sau santal au un efect relaxant, în timp ce uleiurile de bergamotă, lămâie sau mentă sunt revigorante. Evită să cumperi uleiuri pe al căror ambalaj este scris „esenţă de” sau „extract de”, pentru că sunt sintetice, de calitate inferioară.
Săpunul
Nu este adevărat că distruge pielea. Alege un săpun cu pH neutru sau unul cu adaos de cremă. De asemenea, poţi opta pentru un săpun cu glicerină (acel săpun transparent pe care-l poţi găsi în orice magazin). Săpunurile foarte parfumate sau cele cu argilă sunt recomandate pentru pielea foarte grasă.
8 reguli pentru o baie perfectă
Depilare, scrub, masaj cu peria sau cu o mănuşă aspră? Poate altă dată. În seara asta încearcă să te relaxezi. Inspiră parfumul care iese din apă, închide ochii şi bucură-te de aceste momente.
1. Pregăteşte atmosfera Prepară-ţi o ceaşcă mare de ceai. Stinge lumina, pune-ţi muzica preferată şi aprinde-ţi o lumânare parfumată. Nu-i aşa că te simţi mai bine?
2. Alege-ţi spumantul preferat Ce preferi? Clăbucul fin şi parfumat al spumantului sau relaxarea pe care ţi-o oferă sarea de baie? Dacă vrei doar să-ţi răsfeţi trupul, ajunge să pui în cada cu apă o cană mare cu lapte praf.
3. Controlează temperatura Cu cât apa din cadă este mai caldă, cu atât baia este mai relaxantă. Ai grijă ca temperatura apei să nu depăşească 41 de grade, pentru că îţi poate creşte tensiunea arterială.
4. Aplică-ţi o mască Înainte de a intra în cadă, întinde-ţi pe faţă o mască (hidratantă sau purificatoare). Vaporii din baie o vor face să pătrundă în piele mult mai bine.
5. Limpezeşte-ţi privirea Leagă-ţi părul şi aşază-ţi capul pe o pernă gonflabilă. Închide ochii şi aplică-ţi pe ei o compresă cu infuzie de flori de nalbă. Privirea ta va fi mai strălucitoare.
6. Elimină toxinele Ai început să transpiri? Nu-i nici o problemă. Înseamnă că toxinele au început să-ţi părăsească organismul. Iar acesta este meritul ceaiului şi al apei calde.
7. Priveşte ceasul Dacă au trecut deja 20 de minute de când eşti în cadă, este bine să nu mai zăboveşti mult. Altfel, oricare ar fi temperatura acesteia, pielea ta se va deshidrata.
8. Tonifică-ţi pielea După o baie relaxantă, clăteşte-te cu duşul, alternând un jet de apă călduţă cu unul de apă rece, începând de la picioare şi urcând până pe faţă.