Saptamana aceasta, ti-am pregatit un regal de stiri despre frumusete, numai bune de savurat. Saptamana aceasta, ti-am pregatit un regal de stiri despre frumusete, numai bune de savurat. Si de aplicat, pentru ca intreg corpul tau sa se simta desfatat. Pentru ca, nu-i asa, pana la urma, frumusetea chiar se reflecta in ochii privitorului
ELIXIRUL MINUNE PENTRU PIELE
Ceaiurile negre si verzi sunt cunoscute ca adjuvanti in prevenirea aparitiei cancerului de piele, fie ca sunt ingerate in diferite comprimate, fie ca sunt aplicate drept extracte naturale direct pe epiderma. Cel putin aceasta este concluzia confirmata de-a lungul anilor de studiile realizate pe diferite esantioane de cobai. Epidemiologii Scolii Medicale din Dartmouth au realizat un studiu pe un esantion de 1466 de persoane cu cancer de piele benign si pe 715 persoane de varste apropiate care nu sufereau de aceasta boala, dar bausera ceai in mod regulat. Rezultatul? Cei care beau ceai au cu 20 pana la 30 la suta mai putine sanse sa dezvolte orice fel de cancer de piele. Iar riscul se reduce cu si mai multe procente la iubitorii de ceai, care beau trei, patru cani din lichidul minune in mod regulat. Cercetatoarea Judy Rees spune ca „de vina” sunt antioxidantii din ceaiul verde si negru, care protejeaza pielea de radicalii liberi si razele UV. Asadaaaar… bem un ceai azi?
Un raport recent conform caruia unele rujuri contin o cantitate de fier mai mare decat limita admisa le-a pus pe jar, la propriu, pe multe dintre Evele planetei. „Pericolul ca substantele continute in batoanele de ruj sa dauneze pielii si corpului unei femei nu este legibil”, sustine William I. Manton, profesor de anatomie la Universitatea Texas din Dallas, cel care a studiat problema in detaliu. Chestiunea a fost reluata anul acesta in cadrul unei sesiuni stiintifice organizate de Campania pentru Cosmetice Sigure, in cadrul careia au fost analizate in detaliu 33 de tipuri de rujuri. Practic, cercetatorii spun ca este imposibil ca un ruj sa nu contina minime cantitati de fier. Iar daca e sa luam in considerare faptul ca acadelele pe care le putem consuma intr-o saptamana depasesc cu mult fierul pe care l-am putea ingera dintr-un baton de ruj, atunci pericolul chiar nu se sustine.