Ploaia cu păsări moarte: vine sfârşitul lumii?

.

În ajunul Anului Nou, în jurul orei 23:30, mai mulţi oameni speriaţi au sunat la poliţie ca să anunţe că în oraşul Beebe, din statul american Arkansas…
… plouă cu păsări moarte. 4000 – 5000 de exemplare erau întinse pe o suprafaţă de câţiva kilometri pătraţi.

La scurt timp, locuitorii oraşului Ozark, aflat la 200 kilometri de Beebe au anunţat că de-a lungul râului Arkans sunt foarte mulţi peşti morţi. Specialiştii au descoperit aproximativ 100.000 de peşti, întinşi pe 30 de kilometri.

De ce au murit păsările şi peştii

Autopsiile au arătat că păsăarile erau deja moarte când au atins solul, fiind ucise de o traumă puternică. Nu se ştie exact ce anume le-a ucis, însă oamenii cred că păsările fie s-au speriat de artificii şi s-au lovit de clădiri, fie au fost surprinse de grindină la o altitudine mare.

În ce priveşte peştii din râul Arkansas, autorităţile nu prea ştiu cum să explice fenomenul. Acesta nu poate fi pus pe seama poluării atâta timp cât a fost afectată o singură specie de peşti. Până când se anunţă rezultatele analizelor, oamenii bănuiesc că peştii sufereau de o boală contagioasă.

Vine sfârşitul lumii?

Deşi autorităţile au anunţat că cele două evenimente nu sunt legate, unii vorbesc deja despre sfârşitul lumii. Având în vedere că suntem cu un an mai aproape de 2012 – an care va aduce sfârşitul lumii, conform calendarului maiaş –  păsările şi peştii morţi ar fi primele semne că ne aşteaptă o soartă cruntă.

Citeşte despre profeţii controversate care s-au adeverit!
Totuşi, americanii sunt sfătuiţi să nu se alarmeze. Nu este prima oară când plouă cu păsări. S-a mai întâmplat ca stoluri întregi să cadă moarte pe pământ şi deşi nu s-a putut explica aceste evenimente, totul a fost pus pe seama unor fenomene meteo extreme.

Ploaie cu broaşte, păianjeni şi viermi

Totuşi, ploaia cu păsări nu este cel mai ciudat fenomen de acest tip. În februarie 2010, locuitorii unui oraş din Ungaria au fost martorii unei ploi cu broaşte, iar în octombrie 2009 a plouat cu peşti în India. Se poate şi mai rău de atât: în vara lui 2007 în Argentina a plouat cu păianjeni, iar în SUA cu viermi.

Oricât ar părea de ciudate, aceste fenomene pot avea mai multe explicaţii logice: tornade care se formează deasupra unui lac, furtuni care au loc la altitudini mari sau vânturi puternice, capabile să ridice de la sol animale mici şi usoare.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton