Tratamente naturiste cu vâsc

.

Pentru alte popoare a fost plantă sacră, pentru noi e purtător de noroc. Nu ştim dacă vâscul atrage spiritele bune, însă e posibil să atragă sănătatea. Cel puţin aşa pretind cercetătorii.

De unde cumperi vâsc pentru tratamente naturiste

Dacă vrei să încerci tratamente naturiste cu vâsc, este mai bine să cumperi un preparat de la farmacie sau magazinele naturiste.

Vâscul este o plantă semiparazită, iar proprietăţile ei depind de copacul pe care creşte. Vâscul este toxic dacă creşte pe tei, salcie sau plop, iar când îl cumperi de pe stradă nu poţi şti de unde a fost cules. La farmacie găseşti ceai de vâsc, gata de preparare, dar şi capsule sau extract.

Produse şi preţuri

–    Favisan, talpa gâştei, păducel, vâsc, 40 pastile, 8 lei – pentru hipercolesterolemie, ateroscleroză.
–    Bano, extract de păducel, vâsc, usturoi, 14 lei – pentru boli cardiovasculare, tumori, imunitate scăzută.
–    Fares, ceai de vâsc cu rămurele, 2,5 lei – pentru hipertensiune, ateroscleroză, tulburări circulatorii.
–    PlantExtrakt, extract din mlădiţe de vâsc, 2,7 lei – pentru convulsii, tulburări metabolice, reumatism, metroragie

Vâscul, tratament anti-cancer

De curând, un spital de oncologie din Anglia a anunţat că va începe tratamentul cu vâsc la pacienţii care fac chimio şi radio terapie. Se pare că o soluţie injectabilă obţinută din această plantă uşurează oboseala, greaţa şi infecţiile provocate de tratamentele invazive.

Ba chiar unii merg până acolo încât să spună că vâscul ar putea ajuta la vindecarea cancerului, în special a cancerelor ginecologice, pancreatice, pulmonare, leucemii şi limfoame. Primele studii au dat rezultate atât de bune încât vor începe testele pe oameni.

Vâscul este lăudat şi de cei care l-au încercat. O femeie, tot din Anglia, diagnosticată cu limfom non-Hodgkin a preferat să renunţe la chimioterapie în favoarea injecţiilor cu vâsc, iar acum susţine că este pe drumul spre vindecare.

La ce mai foloseşte vâscul

Dar vâscul este util şi în bolile mai puţin periculoase: circulatie deficitară, hipertensiune arterială, probleme hormonale, inclusiv legate de menopauză, oboseală cronică, probleme metabolice şi respiratorii.

Pentru ceaiuri şi extract de vâsc se folosesc frunzele şi ramurile plantei, care conţin vitamine, antioxidanţi, dar şi multe alte substanţe benefice: acid viscic, amine, polipeptide, glicozizi. Se poate consuma sub formă de tinctură, decoct, infuzie, macerat etc. dar şi sub formă de pulbere, obţinută prin măcinarea plantei.

Tratamentele cu vasc sunt indicate în special cardiacilor şi celor care suferă de tuse convulsivă sau astm.

Află şi tratamente naturiste pentru indigestie!

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton