Aloo Gobi

.

Aloo Gobi este o reţetă vegetariană specifică atât bucătăriei indiene cât şi celei pakistaneze, cunoscută şi sub numele Aloo Gobhi. Principalele ingrediente ale acestei reţete…
sunt cartofii („aloo”) şi conopida („gobi”), ce sunt condimentate cu ierburi indiene în timp ce sunt gătite şi apoi garnisite cu coriandru proaspăt. Deşi această combinaţie de legume sună oarecum banală, îmbinarea aromelor vibrante de chimion, coriandru şi ceapă fac din Aloo Gobi o reţetă delicioasă şi uşor de pregătit, ce nu trebuie să lipsească, dacă veţi dori să pregătiţi o cină cu specific indian.

Poate să fie servită cu orez basmati sau naan.

Ingrediente:

–    1 ceapă tăiată felii subţiri
–    2 linguri de ulei vegetal
–    1 conopidă separaţă în inflorescenţe mici
–    2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
–    1 linguriţă de seminţe de chimion
–    Â½ linguriţă de şofran
–    Â½ linguriţă de piper cayenne
–    Â½ linguriţă de chimion uscat
–    Â½ linguriţă de coriandru uscat
–    1 linguiţă de garam masala
–    Sare

Mod de preparare:

Încingeţi uleiul într-o tigaie şi adaugaţi apoi seminţele de chimion. Când încep să se călească, adăugaţi şi ceapa pentru încă 2 minute. Adăugaţi şofranul, piperul, chimionul uscat, coriandrul şi garam masala şi amestecaţi bine.
Puneţi cartofii şi conopida peste şi amestecaţi până când legumele sunt acoperite de condimente. Reduceţi focul la minim, acoperiţi şi lăsaţi să se gătească. Dacă legumele se lipesc de fundul tigăii adăugaţi puţină apă. Ţineţi pe foc până sunt gata legumele.

Sugestii:

Garnisiţi cu coriandru proaspăt înainte de a servi.

  • Dacă ești atras de bucătăria indiană, află totul despre ghee (unt clarificat) și ce rețete poți pregăti cu el!

Sursa: Aloo Gobi Recipe

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton