Aceasta este o reţetă de Paella Vegetariana bună de te lingi pe degete. Este recomandata în special pentru diete sau în cazul în care nu sunteti deloc consumatori…
de produse din carne. Durează cam o oră şi jumătate să o preparaţi, însă, merită efortul cu siguranţă.
Ingrediente:
2 căni de orez cu bob alungit 1250-1500 ml de supă de legume 2 cepe roşii 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de paprika dulce 1 lingura de şofran Pătrunjel ½ linguriţă de scorţişoară Legume, după preferinţe şi în funcţie de sezon (ardei, mazăre, fasole, ciuperci)
Mod de preparare:
Puneţi supa de legume pe foc şi lăsaţi-o până fierbe, adăugaţi şofranul şi lăsaţi-o la foc foarte mic. Tăiaţi usturoiul şi ceapa în bucăţi mici şi căliţile în ulei de măsline până îşi schimbă culoarea. Adăugaţi paprika şi, la scurt timp după, orezul. Amestecaţi timp de două minute. Acum turnaţi supa peste orez şi lăsaţi-o la foc mic. Amestecaţi din timp în timp.
Între timp, tăiaţi legumele în bucăţi mici şi fierbeţi-le. Când sunt gata, adăugaţile în oala cu orez şi amestecaţi. În 25 de minute Paella vegetariană va fi gata.
Sugestii:
Dacă nu sunteţi vegetarieni puteţi pregăti aceată reţetă ca şi garnitură pentru alte feluri de mâncare. De pildă, puteţi adăuga somon la grătar şi obţineţi un prânz sau o cină delicioase. Sursa: Vegetarian Paella Recipe