Gateste cu brandy

.

Brandy-ul este o bautura alcoolica tare, obtinuta prin distilarea vinului si prin invechirea acestuia in butoaie de stejar. Soiurile de struguri destinate distilarii sunt cele care se coc tarziu si dau
…dau un vin cu buchet fin, albe, cu aciditate fixa ridicata si continut scazut de zaharuri, din zone specifice calcaroase.

In Romania, sunt cateva vinuri numai bune pentru asa ceva, de exemplu Cramposia de Dragasani sau Zghihara de Husi, acestea – dar si altele – fiind si folosite pentru distilarea si prepararea brandy-ului de catre firma Alexandrion.

Daca nu esti cine stie ce amatoare de tarie, s-ar putea sa fii totusi interesata de niste retete inedite, in care sa incorporezi ingredientul numit brandy.

Inspira-te din retetele de mai jos, preparate de maestrul bucatar Antonio Passarelli, folosind brandy Alexandrion.

Tort de ciocolata cu brandy


Timp necesar prepararii : 30 min
Timp de coacere : 20 min
Ingrediente: 300 g ciocolata; 3 oua; 50 g faina; Brandy Alexandrion; drojdie; 80 g zahar; 100 g de unt; sare, fina.

Incingeti cuptorul la o temperatura de 220 gradeC. Spargeti jumatate de ciocolata intr-un castron si adaugati 30 de g de unt. Topiti untul la bain marie pana ce amestecul este lucios. Spargeti ouale si separati albusul de galbenus. Puneti ouale intr-un castron mare, adaugati zaharul si amestecati totul. Adaugati faina si ciocolata topita cu untul. Turnati o lingura de brandy si o lingurita de drojdie. Bateti albusurile pana ce devin tari cu un strop de sare si de piper, apoi adaugati peste coca precedenta. Lasati totul la cuptor timp de 10 minute, apoi reduceti temperatura la 180 grade C si continuati coacerea timp de 8-10 minute. Scoateti tortul din cuptor. Dupa ce se raceste, taiati blatul si umpleti-l cu ce crema doriti. Pe deasupra, acoperiti-l cu o glazura facuta din restul de ciocolata, topita cu doua-trei linguri de apa.  

Filletto di vitello all Brandy


Se prepara la tigaie 1 kg de muschi de vita fasonat (sau chiar de filete mignon), cat de patruns il doriti, se stinge cu brandy, dupa care se feliaza. Din sosul rezultat se prepara o crema groasa cu unt si amidon.

Separat se pregateste unt aromatizat cu salvie si rozmarin. Pentru prezentare, folosim rucolla, pe care o spalam cu grija si o asezam la uscat pe un servet curat.

Prezentare: patut de rucolla cu foarte putina sare, stropita cu unt aromatizat, peste care se asaza muschiul de vita feliat. Deasupra, se pune sosul groas, obtinut mai devreme.

Biscotini di pasta frolla con crema di ricotta all Brandy


Se face un aluat fraged clasic din 100 gr unt, 100 gr faina, 100 gr zahar si 2 galbenusuri.

Se aromatizeaza cu zahar vanilat si brandy, dupa care se pune in folie la rece. Se intinde o foaie si se taie cu forme de biscuiti.

Se coc la cuptor la 160 gradeC timp de 20-25 min. Pentru crema, treceti prin sita 500 gr ricotta, o amestecati cu brandy, zahar vanilat si fulgi de ciocolata.

Prezentare: se toarna baza de crema, dupa care se asaza biscuitul si deasupra punem iar crema. Pentru decor se folosesc ciocolata si fructe proaspete.

Serviti rece.

Foto: Red Dot

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton