Home > Advertorial > 3 idei pentru un mic dejun diferit, dar ușor de pregătit
3 idei pentru un mic dejun diferit, dar ușor de pregătit
.
Micul dejun este o masă importantă, care te poate ajuta să îți începi bine ziua, cel puțin din punct de vedere alimentar. De obicei, din lipsă de timp, sfârșești prin a mânca la prima masă a zilei clasica omletă sau veșnicul iaurt cu ovăz. Însă, în acest articol, îți vom prezenta trei idei de mic dejun diferite, dar la fel de ușor de pregătit.
Sandwich cu ciabatta pregătită în casă
Ciabatta nu este un preparat pe care îl poți pregăti în câteva minune, dar, chiar și așa, nu trebuie să te ferești de ea. Are nevoie de mai mult timp de dospire, dar, dacă o pregătești înainte și o păstrezi la congelator feliată, iar apoi o prăjești la prăjitorul de pâine, vei avea un mic dejun gustos și rapid.
Într-un bol mare, amestecă făina și drojdia. Formează o gaură în mijlocul făinii, pentru a adăuga uleiul de măsline, zahărul și, treptat, toată apa. Amestecă bine cu o linguriță, iar după ce s-a format aluatul, adaugă sarea. Trebuie frământat rapid, iar apoi, acoperit cu o folie de aluminiu și lăsat la dospit aproximativ patru ore, la temperatura camerei.
După acest timp, frământă aluatul încă 5 minute, pe o suprafață presărată cu făină. Bila din aluat formată după a doua frământare mai trebuie lăsată încă o oră la dospit. Când a trecut și acest timp, formează biluțe egale din aluat, care trebuie întinse până ajung suluri mai groase. Pune sulurile formate pe o tavă cu hârtie de copt și mai lasă-le la crescut aproximativ 40 de minute, acoperite cu un prosop pudrat cu făină.
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și coace ciabatta timp de 20 de minute. Procesul în sine nu este greu, ci doar timpul de dospire este mai îndelungat. Odată ce ai obținut pâinicile, acestea pot fi congelate, iar dimineața poți savura un sandviș gustos, cu cremă de brânză sau unt, cașcaval, burata și prosciutto.
Pancakes cu brânză cottage
Cine nu iubește clătitele, în special acele pancakes pregătite cu ingrediente care îți oferă sațietate ore îndelungate? Iată o rețetă diferită, dar pe care o poți pregăti rapid, în fiecare dimineață:
2 ouă;
100 g brânză cottage;
2 linguri de făină de migdale sau ovăz;
jumătate de linguriță de praf de copt;
1 linguriță de esență de vanilie;
un praf de sare.
Amestecă toate ingredientele cu un mixer sau într-un blender, până obții un aluat omogen. Încinge o tigaie unsă cu puțin ulei de cocos sau unt. Toarnă câte o lingură de aluat și gătește fiecare clătită, câte două minute pe fiecare parte.
Pot fi servite cu iaurt grecesc, cremă de brânză, miere, dulceață sau sirop de arțar.
Frittata cu șuncă, spanac și brânză feta
La fel de simplu de pregătit ca omleta, frittata poate fi o alternativă mult mai gustoasă. Ai nevoie de următoarele ingrediente, pentru a-ți putea rămâne și la prânz, servită în alte combinații:
4 ouă;
150 g de șuncă;
50 g brânză feta;
spanac proaspăt;
jumătate de ceapă tăiată mărunt;
1 lingură de ulei de măsline;
opțional, pentru o textură mai pufoasă, 5 linguri de lapte;
sare, piper și condimente după gust.
Încinge uleiul într-o tigaie cu mâner detașabil (pentru a putea fi introdusă la cuptor). Adaugă ceapa tăiată, pe care o gătești până devine aurie. Pune și șunca împreună cu spanacul, pe care le lași în tigaie aproximativ două minute, până se înmoaie spanacul. Separat, bate ouăle și laptele, dacă alegi să îl folosești, și condimentele.
Toarnă amestecul peste șuncă și spanac, apoi presară feta deasupra. Gătește la foc mic, până când feta începe să se întărească, iar apoi, coace timp de 10 minute, la cuptorul încălzit la 180 de grade. Se lasă la răcit și poate fi servită simplă sau cu alte legume.
Așadar, ideile de mai sus te pot ajuta să ai un mic dejun diferit, pe care îl poți pregăti ușor, doar prin câteva ingrediente.