Proprietarii unui restaurant din Brașov au decis să pună România pe harta gastronomică a lumii cu un preparat cum nu s-a mai văzut: burgerul de urs. Aceștia folosesc carne de urs adevărată pentru a pregăti unul dintre cei mai inediți burgeri care s-au văzut vreodată în Europa. Iar prețul nu este pentru buzunarul oricui.
Proprietarii unui restaurant din Brașov, situat la poalele Tîmpei, au decis să introducă în meniu un burger special: burgerul cu carne de urs. Noutatea a fost servită inițial clienților în noaptea de Revelion și a devenit acum un produs la mare căutare.
Ineditul burger, care este unic în Europa, cântărește 450 grame și nu se găsește mereu, asta din cauza faptului că acest tip de carne poate fi achiziționat rar.
Cei care au norocul să îl găsească în meniul restaurantului și vor să îl încerce trebuie să știe că un astfel de burger costă 200 de lei.
„Din informațiile noastre, preparatul este unic în Europa. Este clar că burgerul de urs poate deveni destinație gastronomică, dar este important de precizat că perioada în care este disponibil în restaurant va fi limitată și nu va depinde exclusiv de noi. Cumpărăm, în regim special, doar carne provenită din trofee sau sacrificată din necesitate și niciodată nu vom face altfel, indiferent de cerințe”, a explicat Valentin Șoneriu, directorul restaurantului situat sub Tâmpa, pentru Click.
Potrivit acestuia, acest tip de burger poate deveni un brand de țară.
„Anul trecut, de exemplu, au fost 5 urși disponibili și 4 i-am cumpărat noi. Chiar credem că poate deveni un brand de țară, dar nu vom face compromisuri la acest capitol. Preparatul acesta e cel mai cerut, dar e în cantitate limitată. Burgerii de urs s-au vândut foarte bine, în ultimele două zile. Dacă se va continua în ritmul acesta cu comenzile, în trei-patru luni se vor termina. Carnea de urs duce foarte mult spre vită, ca gust”, a mai spus acesta.
Valentin Șoneriu spune că mulți dintre clienții care au încercat acest burger de urs au revenit în restaurant pentru a-și mai cumpăra unul.
„L-am avut în meniu și de Revelion și peste jumătate din clienți au dorit să-l guste. Mulți au revenit zilele acestea să-și mai cumpere unul. Burta de vită crocantă, sarmalele cu ghimbir și budinca de cozonac sunt alte preparate atipice disponibile în noul nostru meniu”, a precizat directorul restaurantului din Brașov.
Cum se prepară ineditul burger
Potrivit publicației menționate anterior, burgerul de urs se prepară după o rețetă secretă, însă bucătarul a decis să spună care sunt ingredientele pe care le pune pentru a face preparatul complet.
După o rețetă secretă, se pregătește palina de carne de urs și se gătește astfel încât să fie cea mai delicioasă, separat se prepară un sos din mai multe tipuri de brânză.
„Montarea se face astfel- se taie o chiflă pufoasă, care se unge cu un sos delicios de maioneză, sos de brânză, palina de burger, roșii uscate, sos de brânză, iar apoi capacul chiflei uns tot cu sos de maioneză (sosul de maioneză este făcut de noi)”, potrivit reprezentanților restaurantului.
Se servește alături de cartofii rusticii, jumătăți aurii de cartof presărate cu parmezan, alături de salată de rucola și roșii uscate.