Mihaela Bilic, despre cum se face corect piftia. Cât de sănătos este preparatul tradițional

.

Mihaela Bilic a explicat cum se prepară corect piftia de porc pentru ca preparatul să iasă așa cum trebuie și să fie și sănătos pentru organism. În timp ce multe gospodine aleg să pună gelatină din comerț pentru a o întări, medicul nutriționist a precizat că avem nevoie doar de câteva ingrediente pentru a ne asigura că preparatul tradițional se va închega perfect.

Mihaela Bilic, despre cum se prepară corect piftia

Piftia este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsesc de pe masa de sărbători. Cu o istorie veche de sute de ani, acest fel de mâncare este apreciat de români și este consumat în special de Crăciun și Revelion. Există o multitudine de rețete pentru piftie, însă Mihaela Bilic a dezvăluit acum cum se prepară corect piftia de porc.

„Piftia – multă gelatină cu puţine calorii. E sezonul pentru răcituri sau piftie, preparate dietetice ce conţin carne fiartă (de porc sau pasăre), multă apă şi gelatina. Gelatina e o proteină prezenta în oase şi cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multă apă decât greutatea ei. Din cauza asta trebuie să folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinări de pui sau curcan), doar aşa preparatul final va fi ferm şi bine închegat”, a precizat medicul nutriționist.

Aceasta recomandă să fie puse la fiert și șoriciul de porc, precum și piele de pui, care au, de asemenea, proprietăți gelifiante.

Citește și: Mihaela Bilic a dezvăluit secretul unui abdomen plat. „Oricine suferă de tulburări digestive poate să apeleze la această dietă!”

Citește și: Cum putem mânca orice de sărbători fără să ne îngrășăm. Sfaturi de aur de la Mihaela Bilic. „Asta ca să mai demolăm un mit!”

„Colagenul din pielea de pui şi şoriciul de porc are şi el proprietăţi gelificante aşa că puneţi la fiert în oală cu piftie şi urechi, „adidaşi” sau gheare, chiar dacă apoi nu le consumaţi, zeama lor se va întări perfect. Nu va rămâne decât să puneţi şi bucăţele de carne slabă, afumată sau nu, astfel încât amestecul final să conţină de toate şi să aibă gust. Şi nu uitaţi să îndepărtaţi grăsimea de deasupra înainte să o serviţi!”, a mai spus Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Medicul nutriționist, despre abundența alimentară

Într-o altă postare, Mihaela Bilic a vorbit despre abundența alimentară și dorința românilor de a avea cât mai multă mâncare pe masă de sărbători.

„Perioada următoare va fi doar despre mâncare: ce cumpărături facem, câți oaspeți avem la masă, care este meniul? Facem liste peste liste, umplem frigiderul și cămara ca să fim siguri că e suficient, că toată lumea va mânca pe săturate. Cum calculăm porția corectă, de unde știm care e apetitul musafirilor, ce ne facem dacă rămâne masa goală?! Inversând rolurile, ca oaspete nu-mi amintesc să mă fi supărat vreodată că s-au terminat sarmalele sau cozonacul la vreo sărbătoare- cel mult era semn ca au fost delicioase, deci foarte apreciate. Nimeni nu face o tragedie din mâncare, în afară de noi, când ne luăm prea în serios rolul de gazde, când să-i copleșim pe invitați cu abundența de pe masă”, a scris medicul nutriționist în mediul online.

Citește și: Mihaela Bilic a spus care e leguma care ajută la slăbit, dar devine o bombă calorică dacă o gătim greșit. „De la 70 calorii/100 g, ajunge la 450 de calorii!”

Citește și: Topul alimentelor sănătoase care devin toxice pentru organism dacă sunt consumate în exces

Aceasta îndeamnă oamenii la relaxare în această perioadă și să nu mai pună atât de mult preț pe mâncare.

„Cred că ar merita să ne relaxăm un pic. Pană la urmă nu suntem in mijlocul pustiului: nu ajunge mâncarea, dăm o fugă până la supermarket. Nu ne-am săturat cu ce-am mâncat în vizită? Facem completarea acasă, din propriul frigider. Există soluții pentru orice situații, de la home-delivery până la congelatorul cu rezerve strategice. Atunci de unde îngrijorarea și stresul? Trăim cu aceeași frică: dacă nu avem suficientă mâncare de sărbători? Avem același principiu după care ne ghidăm: mai bine să prisosească, decât să nu ajungă. Nu realizăm că viața nu se mai învârte în jurul mâncării”, a precizat ea.

„Avem nevoie să ne umplem coșul de cumpărături, este o confirmare pentru propria noastră valoare. Când avem masa plină de sărbători, putem privi cu încredere în viitor. Abundența alimentară a fost și va rămâne un simbol al împlinirii personale. Cred că nu ești român cu adevărat fără planurile de aprovizionare pentru masa de sărbători“, a completat Mihaela Bilic.

Sursă foto: Facebook, Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton