Negresa este unul dintre cele mai iubite deserturi din România. Pufoasă, delicioasă și cu o aromă intensă de ciocolată, atât cei mici, cât și cei mari așteaptă cu nerăbdare să fie scoasă din cuptor pentru a o savura. Aceasta este rețeta de negresă a mamei mele, o rețetă cu care nu ai cum să dai greș. Este ideală pentru mesele în familie sau de sărbători, atunci când te strângi în jurul bradului împreună cu toți cei dragi.
Negresa este o prăjitură care reușește să cucerească întreaga familie, chiar și pe cei mai mici mofturoși. Niciodată nu am dat greș cu această rețetă pe care o am de la mama mea, cu care ne răsfăța în weekenduri sau de sărbători.
Ingrediente negresă cu ciocolată
Pentru această rețetă este nevoie de câteva ingrediente simple, pe care le găsești cu ușurință în orice bucătărie.
Laptele, zahărul, cacaua și untul se pun într-o cratiță, pe foc. După ce s-a topit untul se adaugă ciocolata ruptă în cubulețe pentru a se topi mai repede. Se amestecă bine și din momentul în care începe să fiarbă se mai lasă pe foc timp de 5 minute.
Din această compoziție se păstrează 10-15 linguri, într-o cană.
Compoziția se lasă la răcorit, iar între timp se separă ouăle și albușurile se bat spumă.