Ce este Walking Pneumonia, infecția respiratorie care se răspândește alarmant în SUA

.

O nouă infecție respiratorie se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii și afectează, în special, copiii. Această boală este cauzată, de obicei de o bacterie numită Mycoplasma pneumoniae. Din cauza mobilității persoanelor și a faptului că mulți pacienți nu prezintă imediat simptome, există posibilitatea ca această infecție să ajungă și în alte părți ale lumii, inclusiv în Europa.

Ce este Walking Pneumonia, infecția respiratorie care se răspândește rapid în SUA

Walking pneumonia este o formă mai puțin gravă a pneumoniei cu infecție pulmonară. Este adesea cauzată de bacterii numite Mycoplasma pneumoniae, dar o pot provoca și alte bacterii sau viruși.

Majoritatea copiilor cu acest tip de pneumonie nu se simt suficient de rău pentru a rămâne acasă, de aici provenindu-i și denumirea.

Medicii americani recomandă ca și copiii care se simt bine să rămână acasă câteva zile, până încep tratamentul cu antibiotic.

Care sunt simptomele Walking Pneumonia

Când pare că o răceală durează mai mult de 7 până la 10 zile, mai ales dacă tusea se agravează sau nu dispare, ar putea fi vorba de walking pneumonia. Simptomele pot apărea imediat sau după câteva zile. Acestea sunt adesea ușoare, dar există și câteva mai severe.

Simptomele walking pneumonia:

  • Febră de 38.5 sau mai mică
  • Tuse care poate dura săptămâni sau luni și oboseală
  • Dureri de cap, gât urcat sau alte simptime de răceală
  • respirație rapidă sau respirație șuierătoare
  • respirație grea care face mușchii coastei să se retragă
  • Durere de ureche
  • Durere în piept sau de stomac
  • Indispoziție
  • Stări de vomă
  • Pierderea apetitului
  • Iritație
  • Dureri articulare

Simptomele Walking pneumonia depind de obicei de locul în care este concentrată infecția. Un copil a cărui infecție este în partea superioară sau mijlocie a plămânilor va avea probabil o respirație dificilă. Un altul a cărui infecție se află în partea inferioară a plămânilor poate să nu aibă probleme de respirație, dar se poate confrunta cu vărsături, greață sau dureri de stomac.

Cum se răspândește

Walking pneumonia este foarte contagioasă. Când o persoană care suferă de această infecție tușește, strînută, vorbește, cântă sau respiră lână altcineva, picături mici care conțin virusul intră în aer. Boala se răspândește prin inhalarea acelor particule din aer.

Pe cine afectează Walking pneumonia

Oricine se poate îmbolnăvi, însă există câteva categorii de persoane care sunt mai susceptibile a lua boala:

  • Copiii de 2 ani sau mai mici
  • Persoanele peste 65 de ani
  • Persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau care iau imunosupresoare
  • Pacienții cu boli pulmonare
  • Persoanele care suferă de astm
  • Persoanele caree lucrează sau locuiesc în zone aglomerate precum școli, cămine, case de bătrîni sau cazărmi militare
  • Persoane care folosesc produse cu tutun

Citește și: Cum se manifestă meningita meningococică, „boala care ucide în 48 de ore”. Simptomele afecțiunii sunt adesea similare cu ale gripei

Citește și: Medicul pediatru Ilinca Tranulis spune clar: „Nu există un sirop magic care să ferească toți copiii de îmbolnăviri”. Ce putem face pentru a le întări imunitatea celor mici / Exclusiv

Cum este diagnosticată Walking pneumonia

Un medic poate diagnostica walking pneumonia prin efectuarea unui examen fizic și auscultație. Acesta vă va întreba despre simptome și de cât timp le aveți. De asemenea, medicul trebuie să știe dacă familia, prietenii sau colegii de muncă sunt bolnave sau au simptome similare.

Dacă medicul suspectează că aveți walking pneumonia, acesta va cere realizarea altor teste pentru confirmarea diagnosticului.

Care este diferența dintre Walking pneumonia și pneumonia comună

Walking pneumonia este o formă mai ușoară de pneumonie. Simptomele sunt similare, dar acest nou tip de pneumonie are o febră scăzută și o tuse uscată.

Pneumonia comună are o febră mai mare, între 38 și 40 grade C și o tuse umedă sau productivă.

Walking pneumonia se simte ca o răceală urâtă sau ca o gripă, în timp ce o pneumonie comună te poate face să petreci câteva zile la pat sau chiar la spital.

Citește și: Mihaela Bilic a dezvăluit ingredientul pe care dacă îl punem în cafea „ține stomacul plin câteva ore”. „Pentru persoanele care vor să mănânce mai puțin!”

Citește și: Cum să previi şi cum să tratezi insomnia

Poate ajunge Walking pneumonia în România?

Da! Cum nu există interdicții de călătorie, iar simptomele apare, în unele cazuri mai greu, persoanele infectate pot călători cu ușurință între state și răspândi acest virus care este extrem de contagios. La fel ca în cazul COVID-19, walking pneumonia poate ajunge rapid atât în România, cât și în alte colțuri ale lumii.

Sursă foto:

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton