Home > Vedete > Româneşti > Cinci alimente cu proprietăți antiinflamatoare. Carmen Brumă a explicat cum acționează fiecare în parte
Cinci alimente cu proprietăți antiinflamatoare. Carmen Brumă a explicat cum acționează fiecare în parte
.
Carmen Brumă vine în sprijinul acelora dintre noi care se confruntă cu inflamația. Nutriționista susține că există cinci alimente cu proprietăți antiinflamatoare, datorită conținutului lor.
Cinci alimente cu proprietăți antiinflamatoare, explicate de Carmen Brumă
Inflamația este o reacție obișnuită a corpului nostru, prin care acesta se apară de o infecție, o iritație sau o leziune. Scăpată de sub control, inflamația poate duce la apariția unor afecțiuni grave. Pentru a evita acest scenariu, Carmen Brumă, masterandă la nutriție, a oferit cinci exemple de alimente cu caracter antiinflamator.
Alimente antiinflamatoare:
Peștele gras. Acesta conține acizi grași Omega 3, EPA și DHA, care, conform studiilor, pot reduce inflamația prin reducerea nivelului de proteină C-reactivă, un marker al inflamației în organism.
Bulionul. Banalul bulion conține licopen, un antiinflamator dovedit. Există mai mult licopen în bulion, în varianta preparată termic, decât în roșii, cam cu 35%.
Afinele, pentru conținutul bogat în antocianine, pigmenții care dau culoare acestor fructe și care au caracter antiinflamator.
Turmericul este un antiinflamator cunoscut încă din antichitate, pe care îl puteți folosi sub formă de supliment sau condiment. Ce trebuie să știți este că el are o problemă de absorbție în fluxul sangvin, de aceea trebuie asociat cu piperina din piper, de exemplu, și cu o sursă de grăsime. Adăugarea unei surse de grăsime este eficientă și pentru licopen.
Ardeiul gras este o sursă bună de vitamina C, dar, atunci când vorbim de inflamație, ne interesează conținutul de quercitină și luteolină, doi polifenoli cu caracter antiinflamator.