Horia Moculescu, comentariu acid despre „Vocea României”: „O emisiune făcută pentru juriu, nu despre talente!”. În ce condiții excepționale se uită compozitorul la show-ul de la PRO TV

.

Horia Moculescu, în vârstă de 87 de ani, continuă să facă valuri cu opiniile sale tranșante, dovedind că nu și-a pierdut nicidecum spiritul critic. Deși nu mai este activ în showbiz, marele compozitor nu se sfiește să ofere comentarii acide despre diverse aspecte ale industriei muzicale, inclusiv despre emisiuni populare precum „Vocea României”. Într-un interviu recent, celebrul compozitor a spus răspicat că show-ul de la Pro TV nu este despre talente, ci despre juriu.

Ce a spus Horia Moculescu despre „Vocea României”

Horia Moculescu nu s-a ferit niciodată să spună lucrurilor pe nume, iar despre „Vocea României” are o opinie destul de aspră. Întrebat de ce nu și-ar încuraja fiica, Nidia, să participe la show-ul de talente, răspunsul compozitorului a fost unul categoric.

Aia este o emisiune făcută pentru juriu, nu despre talente. Ce nume mari s-au lansat după astfel de emisiuni?”, a spus Horia Moculescu pentru cancan.ro.

Marele compozitor este de părere că adevăratele competiții muzicale, precum Festivalul de la Mamaia, aveau un cu totul alt scop – descoperirea și lansarea de noi talente.

Când s-a inventat Mamaia, exceptând-o pe Loredana, nu cred că s-au mai lansat apoi 2-3 cântărețe după astfel de concursuri”, a mai declarat compozitorul.

Citeşte şi: Mariana Moculescu, atac la adresa Loredanei, după gestul făcut în fața lui Horia Moculescu: „O blasfemie!”

Citeşte şi: Nidia Moculescu, dezvăluiri dureroase: „Era să îi taie piciorul lui taică-miu cu un topor. Tremuram de frică” / Video

Această critică vizează direct formatele moderne de televiziune, pe care le consideră mai mult un spectacol de divertisment decât o rampă de lansare pentru talente autentice. Horia Moculescu este convins că „Vocea României” nu își propune să descopere artiști, ci să întrețină juriul și publicul cu momente de divertisment.

Fiica lui Horia Moculescu, un talent neexpus publicului larg

Fiica sa, Nidia Moculescu, este un talent incontestabil, după spusele marelui compozitor. Deși nu a fost expusă publicului larg prin concursuri televizate, Nidia cântă într-un local și, conform tatălui său, are o voce superbă. Cu toate acestea, Horia Moculescu nu este de acord cu ideea de a o lansa în competiții de genul „Vocea României”, considerând că acestea nu oferă adevărata validare pentru un artist.

Nidia a mers fără să îmi spună la concursul de muzică ușoară ‘Aurelian Andreescu’ și încă unul, și mi-a spus că îi ajunge. Ea știe ce înseamnă o preselecție, niciun concurs nu își propune nimic, este doar pentru divertisment”, a explicat Horia Moculescu.

Deși mulți ar putea crede că Horia Moculescu ar fi un tată exigent, compozitorul subliniază că este foarte mândru de fiica sa și de alegerile pe care le-a făcut în viață.

Nidia și acum locuiește cu mine, ne înțelegem foarte bine. Ea știe spaniolă și engleză, are un curs intensiv de machiaj, face bani și din asta, și din muzică, bani pe care îi cheltuie pe ce vrea, deși îi plac mult vacanțele”, a mai adăugat acesta pentru sursa menţionată anterior.

Citeşte şi: Irina Rimes și realitatea industriei muzicale românești: „E cuvântul care descrie cel mai bine”. Alegerea care i-a schimbat viața antrenoarei de la „Vocea României” / Exclusiv

Eurovision, o altă țintă a criticilor lui Horia Moculescu

Aceasta nu este prima oară când Horia Moculescu își exprimă dezamăgirea față de industria muzicală modernă. În trecut, compozitorul a fost un critic vocal al participărilor României la Eurovision, un concurs care de multe ori a adus țării noastre rezultate dezamăgitoare.

După ce România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023, Moculescu a lansat critici dure.

La premise mizerabile, rezultatul final e și mai mizerabil. Am primit primele reacții din partea norvegienilor cu ceva timp înainte de concurs, după ce ei au vizionat acel videoclip de prezentare a reprezentantului nostru. Și nici atunci nu am luat în seamă un ultim semnal de alarmă. S-au făcut niște greșeli impardonabile”, a spus Horia Moculescu.

Aceste critici sunt în concordanță cu părerile sale despre „Vocea României”. Pentru Moculescu, atât Eurovisionul, cât și show-urile de talente moderne nu mai servesc scopului de a promova artiști autentici, ci s-au transformat în producții de divertisment de masă.

În ce condiții excepționale se uită Horia Moculescu la „Vocea României”

Deși nu este un fan al formatului, Horia Moculescu a recunoscut că se uită ocazional la „Vocea României”, dar numai în condiții excepționale.

Eu mă uit la ‘Vocea României’ cu Nidia doar când mă sună vreun prieten și îmi semnalează că pe scenă este o voce foarte bună, atât”, a mărturisit el.

Această selecție strictă dovedește că pentru Moculescu, adevăratul talent este cel care iese în evidență fără ajutorul unui show de televiziune, iar el își rezervă dreptul de a-l aprecia doar atunci când merită cu adevărat.

Care este relaţia lui Horia Moculescu cu fiica sa, Nidia

Pe lângă cariera sa impresionantă, Horia Moculescu și-a dedicat mult timp și rolului de tată. Este extrem de apropiat de fiica sa, iar relația lor este una solidă, bazată pe respect și înțelegere reciprocă.

În ciuda succesului fiicei sale, nici Horia, nici Nidia nu mai păstrează legătura cu Mariana Moculescu, fosta soție a compozitorului. După un divorț plin de scandaluri în anul 2000, cei doi au decis să își urmeze drumurile separate.

Horia Moculescu rămâne o voce critică și autoritară în peisajul muzical românesc, iar opiniile sale, fie că sunt despre Eurovision sau despre „Vocea României”, continuă să stârnească interes și controverse.

Sursa foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton