Când și unde are loc înmormântarea Deliei Budeanu. Fosta crainică de la TVR s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani și a avut doi copii

.

Delia Budeanu s-a stins din viață sâmbătă, 19 octombrie, la vârsta de 78 de ani, înconjurată de cei dragi. Trupul neînsuflețit al fostei crainice de la TVR a fost depus la Mănăstirea Cașin din București, unde apropiații și admiratorii săi au putut veni să-i aducă un ultim omagiu până astăzi la 11:00, ora la care slujba de înmormântare a început. Fosta știristă are locul de veci la Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova.

Când și unde are loc înmormântarea Deliei Budeanu

Delia Budeanu a avut doi copii, pe Diana Balaban, din primul mariaj cu medicul Romulus Balaban, și pe Radu Ioan Budeanu, din al doilea mariaj cu Radu Budeanu, reputat jurnalist de politică externă, niponolog și iranolog.

De la înmormântarea Deliei Budeanu sigur nu au lipsit fiul ei, Radu Budeanu, și nici soția lui, creatoarea de modă Cristina Săvulescu. La slujba de înmormântare este posibil să mai fi participat și prima soție a afaceristului, Dana Budeanu, alături de fiicele lor gemene, Maria și Dana.

Atât actuala, cât și fosta noră a Deliei Budeanu au transmis omagii în numele ei pe rețelele sociale.

„Într-o zi vom dansa din nou împreună, în lumea de dincolo. Acesta nu este un rămas-bun pentru totdeauna, ci o promisiune că iubirea noastră va continua dincolo de această viață. Până ne vom revedea, te voi purta mereu aproape de inima mea, unde vei rămâne pentru totdeauna. Te iubesc, acum și pentru totdeauna!”, a scris Cristina Săvulescu în mediul online, după decesul soacrei sale.

Cristina Săvulescu și Radu Budeanu au doi băieți împreună, pe Petru și pe Pavel.

La rândul ei, Dana Budeanu i-a adus un omagiu fostei soacre publicând pe conturile personale diverse apariții și interviuri de-ale sale.

Inițial a publicat un link către apariția Deliei Budeanu în emisiunea „Profesioniștii”. Apoi a publicat un interviu cu Delia Budeanu pentru Q Magazine. Au urmat două repostări, una a mesajului scris de premierul Marcel Ciolacu, iar alta cu mai multe fotografii cu Delia Budeanu din mai 2010, de la un dineu la Palatul Versailles. În dreptul tuturor postărilor, Dana Budeanu a pus un emoticon cu o inimă neagră.

Citește și: Delia Budeanu a murit, dar rămâne vie în amintirea celor care au cunoscut-o. Ce omagii i-au adus Dana Budeanu și Cristina Săvulescu, fosta și actuala noră, dar și alte vedete

Delia Budeanu a petrecut aproape trei decenii la pupitrul știrilor

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1946. În 1969 a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București, iar anul următor a devenit crainică la Televiziunea Română, unde a prezentat știri până în 1998. S-a retras din televiziune după decesul soțului ei, Radu Budeanu, reputat jurnalist de politică externă, niponolog și iranolog.

După o pauză de un deceniu, Delia Budeanu a revenit pe micul ecran, la cârma unor emisiuni culturale. Fosta știristă a găzduit emisiunea „Oamenii timpului nostru“, la Antena 2, și emisiunea „Întâlnirile Deliei Budeanu“, la Money Channel.

În anul 2008, Delia Budeanu a publicat volumul „Live”, despre parcursul său ca prezentatoare de televiziune, într-o perioadă extrem de sumbră. În vara acestui an, fosta prezentatoare de televiziune a publicat cea de-a doua carte a sa, „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”, la Editura Curtea Veche. În aceasta din urmă, fosta crainică a inclus și amintiri prețioase din copilăria ei.

Foto: Facebook; Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton