Elemente de bază de care să ții cont pentru amenajarea locuinței în stil Art Deco

.

Atunci când vine vorba despre tendințele de design interior care pot transforma complet un spațiu, stilul Art Deco se clasează printre primele locuri.

Interpretarea contemporană a stilului Art Deco se inspiră din estetica anilor ’20 și ’30, marcată de o decadență elegantă, tonuri puternice și accente metalice, iar stilul devine din ce în ce mai popular în locuințele de astăzi.

Deși conceptul s-ar putea să-ți sune interesant, amenajarea unei locuințe în stilul Art Deco este departe de a fi o sarcină ușoară. Pentru a-ți oferi puțină inspirație, iată câteva idei prin care poți introduce acest stil de inspirație vintage în casa ta.

Optează pentru culori vibrante

Creează un aspect somptuos optând pentru piese în tonuri vibrante, cum ar fi albastru regal, smarald și violet aprins, combinate cu piese în nuanțe de gri închis sau negru, pentru a crea o atmosferă elegantă, care atrage atenția. Echilibrează nuanțele intense cu cele neutre, precum crem și bej, și completează cu decorațiuni metalice, pentru puțină strălucire.

Chiar și camera copiilor poate fi amenajată cu accente Art Deco. Pornește de la tonuri vibrante de portocaliu, albastru, galben și adaugă elemente de mobilier cu forme ușor curbate, pentru a crea o atmosferă de inspirație Art Deco. Nu uita să asiguri confortul ambiental adăugând un umidificator camera copii, precum și elemente ludice de decor, care să însuflețească încăperea.

Accente bine conturate

Formele trapezoidale și cele curbate sunt elemente cheie în designul Art Deco. Încorporează aceste motive prin mobilier de accent sau obiecte decorative care atrag atenția, cum ar fi oglinzi și vaze.

Prin introducerea a doar una sau două astfel de piese poți face aluzie la stilul Art Deco într-un spațiu modern, pentru a evita un aspect prea tematic.

Detalii canelate

Detaliile canelate scot în evidență formele curate, fundamentale pentru stilul Art Deco.

Adesea întâlnit pe mobilă și panouri, acest aspect canelat sau festonat este din nou popular. Încearcă textura pe dulapurile din bucătărie sau baie, pentru un plus de eleganță, sau folosește accesorii cu mici caneluri, cum ar fi vaze sau corpuri de iluminat, pentru a adăuga dimensiune.

Încorporează modele geometrice

Formele geometrice repetitive, inclusiv modelele în zig-zag și formele triunghiulare, apar în multe elemente Art Deco. Încorporează aceste motive în decorul tău prin intermediul tapetului cu model sau al tapiseriei.

Pentru un impact puternic, amplasează un covor cu astfel de modele, pentru a adăuga flerul Art Deco unui spațiu altfel neutru.

Lucrări de artă și sculpturi îndrăznețe

Art Deco celebrează grandoarea și dramatismul, iar arta este una dintre cele mai bune modalități de a demonstra acest lucru. Poți opta pentru opere de artă plasate în zone strategice și care se remarcă prin nuanțe contrastante sau poți expune accente sculpturale care întruchipează aspectul elegant al stilului. Pe lângă faptul că atrage privirea, o piesă de artă interesantă poate fi, de asemenea, un bun subiect de conversație.

Utilizează o paletă contrastantă

Juxtapune culorile deschise cu cele închise, pentru un aspect îndrăzneț, cu un contrast ridicat. Alb și negru este o combinație clasică, care conferă un soi de sofisticare, iar nuanțele puternice de verde sau albastru pot avea un efect similar.

Dacă înclini spre o culoare închisă pe pereți, de exemplu, adaugă accente albe, pentru a o face să iasă în evidență, sau amenajează dușul din baie utilizând două tipuri de plăci în culori distincte.

Materiale luxoase

Materialele de calitate superioară contribuie la componenta luxuriantă a stilului Art Deco. Încorporează elemente precum marmura lucioasă, granitul, metalul și lemnul, pentru a aduce un sentiment de lux în interiorul casei.

Versiunile reale ale acestor materiale pot fi costisitoare, dar poți simula cu ușurință acest aspect cu ajutorul unor furniruri sau suprafețe laminate mai prietenoase cu bugetul.

Așadar, estetica Art Deco este o combinație reușită între tendințele de design modern și cele vintage, care fac o locuință să arate spectaculos. Cu modelele sale geometrice, accentele aurii și obiectele de decor în nuanțe eclectice, stilul Art Deco are un farmec atemporal, care poate funcționa de minune în locuința ta.

Sursa foto: shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton