5 accesorii de toamnă care n-ar trebui să-ți lipsească din garderobă

.

Temperaturile scad simțitor, în lunile de toamnă, iar vremea devine din ce în ce mai capricioasă. Totuși, acesta este prilejul perfect de a adăuga ținutei tale accesorii noi, specifice toamnei, care să ofere look-ului tău personalitate și confort.

Indiferent de tendințe, câteva accesorii rămân de nelipsit în garderoba oricărei femei, la sosirea toamnei. Iată care sunt cele mai apreciate și mai folositoare accesorii pe care să le achiziționezi în această perioadă.

Eșarfă supradimensionată

A venit momentul în care poți adăuga ținutei tale dinamism și personalitate, accesorizând-o cu eșarfe supradimensionate. Pe lângă rolul estetic, acestea te vor proteja de frig, în zilele răcoroase de toamnă.

Pentru a-ți asigura un confort termic sporit, poți alege eșarfe din lână sau cașmir, în nuanțe de toamnă: bej, cărămiziu, vișiniu sau galben-muștar. Totodată, poți lua în considerare eșarfele în carouri sau cu diferite imprimeuri, pentru un plus de personalitate.

Investește în materiale de bună calitate, pentru a te bucura de eșarfe pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Un imprumut rapid te-ar putea ajuta, în cazul în care cumpărăturile de toamnă depășesc bugetul tău, pentru a te asigura că achiziționezi accesorii elegante și durabile.

Pălărie sau beretă

Dacă nu obișnuiești să porți căciulă, pălăria sau bereta ar putea fi soluția care adaugă ținutei tale eleganță, personalitate și te protejează, în același timp, de frig. Alegerea ideală pentru un look boem și romantic este bereta, pe care o poți cumpăra în diferite culori. Dacă îți dorești să adopți un stil vestimentar de tip smart casual sau elegant, pălăria îți va oferi un look sofisticat.

În ceea ce privește materialul din care sunt confecționate, pălăriile din lână sau fetru sunt cele mai potrivite pentru toamnă. În plus, beretele din lână sunt ideale pentru zilele reci ale acestui anotimp, asigurând un confort termic sporit.

Mănușile din piele

În anotimpurile reci, este deosebit de important să îți protejezi pielea de frig, iar mâinile nu fac excepție. Astfel, printre accesoriile specifice toamnei, mănușile din piele oferă ținutei tale rafinament și îți protejează mâinile de frig. Pentru un look mai relaxat, poți opta pentru mănuși din piele întoarsă. 

Optează pentru mănuși în nuanțe neutre, de negru sau maro, care se pot accesoriza cu ușurință la orice ținută, sau pentru mănuși în tonuri mai îndrăznețe, precum verde-smarald sau vișiniu, dacă îți dorești să adaugi un plus de personalitate.

Există diferite modele de mănuși, pe care le poți utiliza în combinație cu diverse tipuri de îmbrăcăminte, de la mănuși care ajung până la încheietura mâinii, la cele mai lungi, perfecte pentru jachete și paltoane cu mâneci mai scurte.

Geantă crossbody

În funcție de stilul vestimentar adoptat, poți opta pentru genți de diferite dimensiuni, forme și culori. Totuși, specifice unui look de toamnă sunt gențile crossbody, mici și practice, care îți permit libertate de mișcare, fiind comode, versatile și foarte ușor de integrat în orice ținută.

Atunci când achiziționezi o astfel de geantă, este important să acorzi atenție modului de compartimentare. Gențile ce au compartimente interioare sunt extrem de utile pentru a-ți organiza obiectele personale mai eficient. În plus, în ceea ce privește materialul din care sunt confecționate, gențile din piele sunt mai durabile și versatile, iar cele din piele întoarsă, potrivite pentru un stil vestimentar mai relaxat.

Cizmele Chelsea

Specifice toamnei, cizmele Chelsea din piele sau piele întoarsă reprezintă o alegere ideală pentru diferite ocazii, fiind versatile, comode și foarte ușor de asortat. Nuanțele de negru în materie de încălțăminte oferă avantajul integrării ușoare în orice fel de ținută, iar cele de maro, bej sau verde-închis conferă un plus de originalitate.

Cizmele Chelsea se potrivesc cu blugi, pantaloni chino, fuste sau rochii tricotate, fiind ușor de asortat în ținute casual, smart casual sau chiar elegante, cu paltoane și trenciuri.

Accesoriile ideale pentru a face trecerea dinspre sezonul cald înspre cel rece reprezintă o combinație de confort și funcționalitate cu eleganță și un aspect cât mai plăcut. Eșarfa supradimensionată, mănușile, pălăriile sau beretele, cizmele Chelsea și gențile crossbody sunt doar câteva dintre accesoriile care n-ar trebui să-ți lipsească din garderobă, în această toamnă.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton