Sfaturi despre cum poți combina îmbrăcămintea și bijuteriile atemporale cu cele noi

.

În ultimul timp, am asistat la reinventarea stilurilor și la apariția unora care sunt influențate de cele vechi. Rezultatul a fost o combinație între vechi și nou, care a scris noi tipare și moduri de a purta bijuteriile și îmbrăcămintea. Dacă îți dorești să implementezi și tu această modă, fără a te integra într-un stil neapărat, descoperă câteva sfaturi despre cum poți să combini îmbrăcămintea și bijuteriile vechi cu cele noi. 

Investește întotdeauna în piese standard

Un lucru este clar: piesele standard nu se vor demoda niciodată. Cu ajutorul lor creezi baza unor ținute elegante, indiferent dacă se încadrează în îmbrăcăminte sau bijuterii. În ceea ce privește îmbrăcămintea, sunt multe piese vestimentare care vor trece testul timpului. Amintim de sacoul negru, cămașa albă, o pereche de jeans clasici cu talie medie sau tricourile albe și negre. 

Pe partea de bijuterii, întotdeauna vei putea accesoriza un colier simplu din aur sau o pereche de cercei rotunzi. Caută acele modele de cercei din aur care să spună povestea stilului tău și investește în ei, pentru a deveni atemporali. Calitatea va dicta moda timpului, astfel încât alege mereu piese de îmbrăcăminte sau accesorii din materiale durabile, pentru a te bucura de ele pe termen lung. 

Combină texturi pentru un look modern

Să nu îți fie frică să combini texturile vechi cu cele noi, în obținerea unui rezultat modern. De exemplu, o fustă midi plisată cu un aer retro poate fi combinată în orice sezon cu un top în trend sau cu un sacou oversized. La fel cum și o rochie neagră simplă poate fi accesorizată cu o pereche de cercei strălucitori de care vorbește toată lumea, cât și cu unii vintage.

Îndrăznește să combini și un cardigan mai gros, din sezoanele trecute, cu o fustă subțire sau pantalonii largi în tendințe cu un tricou simplu. Pentru a nu exagera în combinații, asigură-te că păstrezi mereu o notă de eleganță. 

Adaugă întotdeauna o pată de culoare

Așa cum există stiluri definite în materie de îmbrăcăminte și accesorii, există și culoarea anului, care inspiră confecționarea a multor obiecte, de la cele de design până la lucruri mici. 

Astfel, dacă nu ești adepta trendurilor și ai mizat întotdeauna pe piese atemporale, încearcă să aduci un element de noutate care să fie în culoarea anului. Poate fi o pălărie sau eșarfă, geantă sau broșă ori chiar o pereche de pantofi care știi că s-ar potrivi la mai multe ținute. Aceste mici accesorii de culoare pot aduce dinamism unei ținute statice și te încadrează în trenduri, fără a face un efort considerabil.

Pune accent pe echilibru

Dacă îți dorești să respecți trendurile, dar fără a exagera cu achiziții noi, pune accent pe echilibru. Echilibrează întotdeauna un element clasic cu unul modern. Spre exemplu, dacă porți o rochie simplă albă, alege o pereche de cercei din aur cu design avangardist sau un colier la modă. 

În schimb, dacă hainele pe care alegi să le porți sunt moderne, păstrează bijuteriile simple și atemporale. O rochie futuristă poate fi completată de o pereche de cercei din aur simpli sau cu un colier din perle clasic. 

Ține cont și de stilul personal

Asigură-te că mixul dintre vechi și nou reflectă nu doar o ținută încadrată în standarde, ci îți definește în totalitate stilul personal. Pune accent mereu pe accesoriile la modă care spun și o poveste despre tine, la fel cum și îmbinarea dintre piesele standard și cele în tendințe trebuie să ofere un rezultat care te caracterizează.

Important este să te simți bine și să te definești și prin ceea ce porți, pentru că întotdeauna ținuta aleasă va spune propria povestea. 

Astfel, sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să combini bijuteriile și îmbrăcămintea atemporale cu cele moderne, pentru a obține ținute care nu doar să vorbească despre trenduri, ci să te definească în totalitate. 

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton