Pentru ce sumă impresionantă își donează David Popovici echipamentul purtat la Jocurile Olimpice de la Paris. Ce va face sportivul cu banii

.

David Popovici, înotătorul român devenit o adevărată legendă pe plan internațional, nu impresionează doar prin performanțele sale din apă, ci și prin acțiunile sale. De această dată, tânărul campion a decis să își scoată la licitație echipamentul purtat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, iar suma pe care speră să o adune este una cu adevărat impresionantă.

De ce îşi donează David Popovici echipamentul de la Jocurile Olimpice

David Popovici a captat atenția întregii lumi prin performanțele sale remarcabile la înot, dar adevărata sa măreție se vede în afara bazinului. În prezent, sportivul își licitează echipamentul purtat la ceremonia oficială de premiere de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 pentru a strânge fonduri necesare construcției unei case familiale pentru copiii din ultimul centru de plasament din sectorul 5, București.

Pentru ce sumă îşi donează sportivul echipamentul

Echipamentul său include tricoul, bluza, pantalonii și încălțămintea purtate la Jocurile Olimpice – echipament care a fost scos la licitaţie petnru suma de 115.000 de euro.

David Popovici a declarat cu emoție că își donează cu bucurie echipamentul purtat pe podium pentru a construi un cămin cald și adaptat nevoilor copiilor. Scopul său este să atragă cel puțin 11.500 de români care să doneze minim 50 de lei fiecare, contribuind astfel la construirea unei case familiale pentru 11 copii cu nevoi speciale.

Citeşte şi: Ce maşini au primit sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 din partea lui Ion Ţiriac şi cât valorează. Două autoturisme pentru David Popovici

Citeşte şi: Ce alimentație are David Popovici. Cum se menține în formă sportivul: „Cu asta m-am obișnuit de mic”

Sportivul este încrezător că mulți oameni buni se vor alătura campaniei sale caritabile. Pe lângă licitația pentru echipament, oricine donează poate intra în tragerea la sorți, iar câștigătorul va primi personal echipamentul din mâinile marelui campion.

David Popovici, implicat activ în acţiuni umanitare

David Popovici nu este la prima sa implicare în acțiuni caritabile. În 2023, el a devenit ambasador al fundației Hope and Homes for Children, un parteneriat care i-a permis să contribuie la mai multe proiecte sociale importante.

De exemplu, în urmă cu doi ani, David Popovici a licitat casca și ochelarii de înot pentru a ajuta o mamă fostă campioană la canotaj, grav bolnavă. În mai puțin de 30 de zile, s-au strâns peste 40.000 de euro, fonduri care au fost utilizate pentru construirea unei case în județul Suceava.

Anul trecut, o bunicuță din București a câștigat o întâlnire cu sportivul în urma unei licitații caritabile. Ea a donat din pensia sa modestă și a dus nepoții săi la bazinul Dinamo, unde aceștia au avut ocazia să îl întâlnească pe eroul lor, David Popovici. Aceste acțiuni demonstrează dorința sinceră a campionului de a contribui la binele celor din jur.

Într-un mesaj plin de emoție, David Popovici a subliniat că, dincolo de medaliile și trofeele obținute pe podium, există „bătălii” mult mai importante în viață. Sportivul și-a exprimat dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin, în special pe copiii cu nevoi speciale.

„Emoția de a fi pe podium, la Jocurile Olimpice 2024, purtând cu mândrie tricolorul, va rămâne pentru totdeauna în inima mea. V-am simțit alături de mine și vă mulțumesc! Iar azi, îmi doresc din suflet să vă am din nou aproape pentru că, dincolo de victoriile care se măsoară în medalii, există alte bătălii – mai importante dar mai tăcute – care se văd rar, dar care au un impact uriaș.

Din inima mea, pentru casa a 11 copii, astăzi donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca ei să crească într-un mediu cald și adaptat nevoilor lor. E nevoie de 11.500 de oameni buni care să doneze minim 50 de lei pentru ca noi, împreună, să strângem un sfert din banii necesari Hope and Homes for Children pentru a construi casa. În realitate, însă, eu cred că suntem mult mai mulți. Iar pentru asta, vă mulțumesc!”a declarat David Popovici potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton