Delicioasă şi uşor de preparat, supa de dovleac cu tofu poate fi cea mai uşoară cină, dar şi un prânz ideal pentru invitaţii şi familia ta. Serveşte-o în coaja unui dovleac!
– 250 g de dovleac
– 2 linguri de zahăr tos
– 1 nucşoară mică, rasă
– 750 ml de lapte
– 50 g de tofu
– 1 ceapă tocată
– curry
– praf de usturoi
– sare
– ardei iute uscat
Spălaţi şi decojiţi dovleacul. Gătiţi în cuptorul Beko timp de 20 de minute la 250°C, folosind funcţia de gătire lentă. Scoateţi din cuptor când s-a înmuiat. Tocaţi tofu, ceapa, dovleacul, nucşoara, usturoiul şi curry cu robotul de bucătărie. Adăugaţi laptele şi turnaţi amestecul într-o cratiţă.
Puneţi restul ingredientelor şi gătiţi la foc mic, pe o zonă de încălzire foarte mică, aproximativ 60 de minute. Serviţi fierbinte.