Știai de beneficiile pe care duoul D3+K2 le are asupra sănătății?

.

Deficitul de vitamine poate duce la numeroase probleme de sănătate, sporind riscul de apariție a diverselor afecțiuni sau de contractare a infecțiilor. Din acest motiv, este esențial să asigurăm aportul zilnic optim de nutrienți necesari pentru sănătatea organismului nostru. Pe lângă alimentația sănătoasă, poți apela și la suplimentele alimentare, care susțin absorbția vitaminelor grație formulelor avansate, maximizând astfel beneficiile acestora. 

Un astfel de exemplu este suplimentul D3+K2 Duo Lipozomal, un produs care asigură o biodisponibilitate maximă a vitaminelor D3 și K2 și numeroase beneficii pentru organismul nostru!

Despre vitamina D3

Vitamina D3, cunoscută și drept colecalciferol, este una din cele două forme naturale ale vitaminei D. Mai exact, aceasta este un hormon liposolubil care promovează, printre altele, absorbția calciului și a fosforului și susține sănătatea oaselor și a dinților și buna funcționare a sistemului nervos și imunitar.

Este o vitamină care poate fi produsă în mod natural de organismul nostru, însă doar în situații care presupun expunerea la soare. Vitamina D3 este sintetizată în piele ca urmare a acțiunii radiațiilor ultraviolete B (UVB). Însă pot apărea probleme când organismul nostru nu asimilează cantitatea zilnică necesară de vitamina D3, datorită unor factori care afectează expunerea (poluare, anotimp rece, stil de viață inactiv, piele închisă la culoare). Din acest motiv, multe persoane ajung să se confrunte cu o deficiență de vitamina D (inclusiv D3).

Această deficiență poate duce la efecte neplăcute și de durată asupra sănătății noastre. Cel mai frecvent cauzează probleme asociate sistemului osos (osteoporoză), stare de oboseală intensă, depresie, dar și risc crescut de contractare a infecțiilor (datorită unei imunități slăbite).

Despre vitamina K2

Vitamina K2, disponibilă sub formă de menaquinonă-7 (MK-7), reprezintă o formă natural avansată a vitaminei K2 clasice, care prezintă un grad ridicat de absorbție și de biodisponibbilitate. Aceasta susține depunerea calciului în oase și previne calcifierea vasculară, reducând în mod semnificativ resorbția osoasă și riscul de producere a fracturilor osoase. În plus, susține sănătatea cardiovasculară și gestionarea diabetului sau a bolilor neurodegenerative.

Vitamina K2, inclusiv forma MK-7, este produsă în cantități foarte limitate și, adesea, insuficiente de organism – în principal de bacteriile din intestinul gros care asigură microbiomul intestinal. Din acest motiv, trebuie asigurat aportul necesar din surse externe, prin consumul de alimente precum produse fermentate (natto, brânză), unt gras, ficat de gâscă, ouă (în special de prepeliță).

Și în acest caz pot apărea deficiențe de vitamina K2, care pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre. Frecvent, această deficiență duce la o creștere a riscului de producere a fracturilor osoase și, pe termen lung, de apariție a osteoporozei sau a bolilor cardiovasculare. De asemenea, poate duce la probleme legate de dinți, coagularea sângelui, controlul glicemic sau protecția neurologică.

De ce să alegi D3+K2 Duo Lipozomal

Pentru a preveni apariția deficiențelor de vitamina D3 și vitamina K2 – în special înainte de venirea anotimpului rece, poți asigura aportul optim de nutrienți prin suplimentele alimentare potrivite. Tot mai mulți specialiști recomandă formule inovatoare și forme avansate, iar printre acestea se numără și suplimentul D3+K2 Duo Lipozomal

Acesta se bazează pe o formulă avansată, obținută prin utilizarea tehnologiei lipozomale, prin care se garantează o absorbție celulară de peste 90%. Astfel, se asigură un grad maxim de biodisponibilitate al ambelor vitamine și beneficii sporite, inclusiv facilitarea transportului și absorbției calciului în organism. Tehnologia lipozomală constă într-un proces brevetat ca urmare a unui studiu de peste 10 ani, prin care se creează în mod natural lipozomi cu stabilitate superioară, fără utilizarea temperaturilor ridicate, a presiunii extreme sau a solvenților și conservanților. Rezultatul este un complex inovator care asigură furnizarea directă a nutrienților fără a compromite absorbția în timpul procesului digestiv.

De asemenea, această tehnologie asigură și o biodisponibilitate crescută a ambelor vitamine, facilitând transportul lor direct în celule și utilizarea mult mai eficientă a acestora în organism. În plus, forma lipozomală asigură și eliberarea în mod controlat a celor două vitamine, ceea ce rezultă într-o acțiune îndelungată și în reducerea necesității administrărilor frecvente. Nu în ultimul rând, acest duo lipozomal prezintă un risc scăzut de apariție a efectelor secundare (în special de natură digestivă sau asociate suprasaturării anumitor organe, precum ficatul).

Beneficiile D3+K2 Duo Lipozomal

Acest duo lipozomal prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, cele mai importante fiind asociate sistemului osteo-articular. Pe scurt, datorită acțiunii de promovare a absorbției calciului la nivel intestinal, cele două vitamine îmbunătățesc sănătatea generală a oaselor, dinților și chiar și a mușchilor. Acestea consolidează densitatea osoasă, mențin integritatea țesutului muscular și reduc riscul de producere a fracturilor osoase și, pe termen lung, de apariție a osteoporozei. În plus, asigură și echilibrul formării osoase și a resorbției osoase în cazul unei fracturi.

Suplimentul D3+K2 Duo Lipozomal este indicat și pentru susținerea sistemului imunitar. Formula lipozomală contribuie la îmbunătățirea și susținerea funcției imunitare generale, întărind „scutul de protecție” al organismului. În plus, oferă sprijin în lupta împotriva infecțiilor respiratorii și promovează procesul natural de vindecare al organismului în cazuri de infecții, răceli, gripe, viroze.

Acest produs este recomandat și pentru susținerea funcțiilor cardiovasculare, renale și hepatice. Printre beneficiile asociate absorbției îmbunătățite a fierului enumerăm următoarele: împiedică depunerile de calciu în inimă și arteră (reducând riscul de apariție a bolilor cardiovasculare), susține reabsorbția calciului de către rinichi, previne acumularea de grăsime în ficat, reglează nivelurile de colesterol și reduce riscul de apariție a diabetului zaharat de tip 2.

Încheiem lista beneficiilor și cu o mică enumerare asociată funcționării optime a sistemului nervos. Mai exact, acest produs susține metabolismul energetic pentru un boost de energie, reduce stările de oboseală și de extenuare și contribuie la îmbunătățirea calității somnului. De asemenea, poate preveni apariția burnout-ului sau ameliora simptomele asociate acestui sindrom și poate combate apariția afecțiunilor neurologice.

Cât timp se administrează D3+K2 Duo Lipozomal

Aici răspunsul nu este atât de simplu, întrucât nu există o perioadă de timp fixă și universal valabilă privind administrarea acestui supliment. Durata poate varia în funcție de diverși factori, precum necesitățile individuale, nivelurile acestor vitamine în organism, ameliorarea simptomelor asociate deficiențelor și obiectivele specifice de sănătate. Poți apela la ajutorul unui specialist pentru a afla de ce are nevoie organismul tău.

În multe cazuri, în special cele asociate cu deficiența de vitamina D3 și/sau vitamina K2, se poate recomanda administrarea pe termen lung a acestui supliment. De asemenea, suplimentul D3+K2 Duo Lipozomal poate reprezenta o soluție de durată și în cazul persoanelor cu expunere limitată la soare sau care prezintă riscuri specifice sistemului osos și/sau cardiovascular. În majoritatea cazurilor se recomandă administrarea a o capsulă pe zi, de obicei în timpul mesei.

Chiar dacă acest supliment este sigur, trebuie să se țină cont de următoarele măsuri de precauție: a se evita consumul de alcool, a se asigura administrarea regulată zilnică (preferabil la aceeași oră) și a se păstra la temperatura camerei, ferit de umiditate și lumina directă a soarelui. În plus, nu se recomandă administrarea la copii și femei însărcinate sau care alăptează fără consultarea în prealabil a medicului curant.

Cu suplimentul alimentar D3+K2 Duo Lipozomal, te bucuri de beneficii maxime datorită gradului ridicat de absorbție și de biodisponibilitate. Bazează-te pe formula inovatoare a acestui duo lipozomal pentru un organism sănătos!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton