Un bărbat a murit după ce medicul stomatolog i-a extras 23 de dinți într-o zi

.

Un bărbat a murit la scurt timp după ce a mers al medicul stomatolog care i-a extras nu mai puțin de 23 de dinți și i-a implantat alți 12, în aceeași zi. După procedură, acesta a început să acuze dureri puternice de dinți, iar după câteva zile a încetat din viață.

Un bărbat a murit după ce medicul stomatolog i-a extras 23 de dinți

Un chinez căruia i s-au extras 23 de dinți și i s-au pus 12 implanturi în timpul unei singure proceduri a murit două săptămâni mai târziu. Bărbatul, identificat doar după numele său de familie, Huang, din provincia Zhejiang, a intrat pentru procedură pe 14 august la Spitalul Dental Yongkang Dewei, notează The Independent.

Treisprezece zile mai târziu, el a murit în urma unui stop cardiac, potrivit unei postări pe rețelele de socializare a fiicei sale, Shu, a raportat South China Morning Post.

„Nu mă așteptam… s-a întâmplat atât de repede”, a scris fiica bărbatului pe rețelele de socializare.

Ea a spus că Huang a suferit constant dureri severe la dinți după operație, care este cunoscută și sub numele de „restaurare imediată”.

Citește și: Ana-Maria Vasiliu, soția lui Gabriel Vasiliu, finalist la Puterea Dragostei, ucisă în Olanda. Ultimul mesaj cutremurător al acesteia

Citește și: Ce s-a aflat despre românca ucisă în atacul armat din SUA. Femeia era profesoară de matematică

Cazul, investigat în China

Biroul Municipal de Sănătate Yongkang a declarat că investighează cazul din cauza naturii intervenției chirurgicale urmată de moartea bărbatului, la câteva zile după procedură.

„Deoarece a existat un interval de 13 zile între procedură și moartea lui Huang, încă investigăm cauza”, a spus biroul.

Personalul spitalului Dewei a declarat agențiilor locale de presă că într-o intervenție chirurgicală ca aceasta, medicul este cel care decide câți dinți pot fi extrași în cadrul unei singure proceduri, după o consultare personală cu pacientul și după un studiu atent al istoricului medical al pacientului.

Citește și: „Pentru ce s-a folosit folia?” Rochia de mireasă a unei românce a devenit virală pe TikTok

Citește și: O femeie căreia medicii i-au spus că durerile de burtă de care se plângea sunt „ceva normal” a fost diagnosticată cu cancer

Personalul a explicat că în cazul dinților din față, aceștia pot fi extrași și implantați în aceeași zi fără niciun risc, dar dinții din spate necesită cel puțin trei-patru luni de recuperare între procesul de extracție și de implantare.

Formularul de consimțământ al lui Huang pentru intervenția chirurgicală ar fi arătat că molarii lui au fost implantați în aceeași zi în care au fost extrași, ceea ce contravine protocolului medical obișnuit.

Înregistrările publice accesate de mass-media locală arată că dentistul care a efectuat intervenția chirurgicală are cinci ani de experiență și este specializat în canale radiculare, îndepărtarea măselelor de minte afectate și proteze dentare complete.

Xiang Guolin, șeful Dental Center de la Spitalul din Wuhan, a declarat pentru Jimu News că este neobișnuit ca într-o singură intervenție chirurgicală să se extragă 23 dinți, când limita este în jur de 10-12.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton