Prințul William plănuiește o schimbare majoră pentru Marea Britanie, după ce va urca pe tron

.

Prințul William ia în considerare posibilitatea de a face o schimbare majoră atunci când va deveni rege, care ar putea schimba complet Marea Britanie, lăsând în urmă secole de tradiție.

Prințul William plănuiește o schimbare majoră după ce va urca pe tron

Prințul William se gândește să facă o schimbare majoră când va deveni rege, iar acest lucru ar însemna o ruptură de tradiția de secole a familiei regale. Prințul de Wales, primul în linia de succesiune la tron, s-ar „juca” cu o schimbare ce ar modifica definitiv peisajul Regatului Unit și ar marca un nou capitol pentru monarhie.

Anul trecut, la încoronarea Regelui Charles, William a fost singurul membru al Casei Windsor care a luat parte la Homage of Royal Blood, care l-a făcut să jure că va fi omul de încredere ar tatălui său.

Anterior, ducii regali au participat cu toții la această ceremonie, dar Regele Charles a optat pentru o abordare redusă și a integrat în ceremonie dimensiuni multi-religioase – reflectând peisajul religios divers al Regatului Unit. Dar William s-ar putea gândi să ducă acest sentiment de modernizare cu un pas mai departe.

„William se joacă cu ideea abolirii jurămintelor religioase ale Încoronării – care poate duce la desființarea Bisericii Angliei”, potrivit unor surse citate de The Mirror.

Raportul a contrastat acest lucru cu credința puternică a Regelui Charles, care, în calitate de monarh, deține și titlul de Apărător al Credinței și Guvernator Suprem al Bisericii Angliei.

Citește și: De ce actor de la Hollywood era îndrăgostită Prințesa Diana. Dezvăluirea făcută de Prințul William: „S-a întâmplat foarte discret”

Citește și: Cum se înțeleg Kate Middleton și Prințul William, după diagosticul de cancer al Prințesei de Wales. Expert regal: „Este stânca ei”

În timpul încoronării, monarhul depune un jurământ pe Biblie că va proteja și menține Biserica Angliei, asigurând în același timp o succesiune protestantă.

Charles a fost întrebat în timpul ceremoniei solemne: „Veți menține cu toată puterea Legile lui Dumnezeu și adevărata profesie a Evangheliei? Veți menține și păstrați în mod inviolabil așezarea Bisericii Angliei și doctrina, închinarea, disciplina și guvernarea acesteia, așa cum este stabilită în Anglia?”

În egală măsură, Regele a promis că „în prezența lui Dumnezeu, în mod solemn și sincer, mărturisesc și declar că sunt un protestant credincios și că voi, conform adevăratei intenții a actelor care asigură succesiunea protestantă la tron, susține și menține actele normative menționate în cele mai bune puteri, conform legii.”

Când a apărut Biserica Angliei

Monarhul a fost șeful Bisericii Angliei de la reforma lui Henric al VIII-lea care a rupt cu legăturile cu Roma și autoritatea papală în 1534 – și de atunci fiecare monarh anglican a deținut titlul de Apărător al Credinței și Guvernator Suprem al Bisericii Angliei.

Din 1689, poziția Bisericii Angliei ca religie de stat a rămas aceeași, dar considerațiile lui William de a scoate religia din ecuație în propria sa încoronare ar putea duce în cele din urmă la desființarea bisericii – ceea ce înseamnă că nu mai este religie oficială.

Citește și: Prințul Harry, înapoi în Marea Britanie: „Încântat că a venit”. Cum a decurs revederea cu Prințul William

Citește și: Fotografie inedită cu Kate Middleton şi Prinţul William, înainte de diagnosticul de cancer. Cât de fericit era cuplul regal: „Amabili şi prietenoşi”

Recensământul din 2021 a arătat că, pentru prima dată, numărul creștinilor din Anglia și Țara Galilor a scăzut sub 50%, lăsând unii militanți să se întrebe dacă este sau nu potrivit ca monarhul să rămână șef al bisericii.

Cu toate acestea, timp de secole, autoritatea Bisericii Angliei și cea a monarhiei s-au consolidat reciproc și, dacă William ar rupe tradiția în acest fel, ar putea prezenta provocări pentru viitorul ambelor instituții – în special monarhia, care se bazează pe un sentiment de stabilitate și continuitate a tradiției ca unul dintre principalele sale principii fundamentale.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințul William

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton