Inca din antichitate, miresele culegeau flori ca sa-si impodobeasca parul sau sa-si faca buchete pentru ziua nuntii. Se zicea ca iedera si laurii aduc noroc in casnicie iar trandafirii galbeni erau evitati
… pentru ca purtau ghinion. In zilele noastre, trandafirii albi inseamna puritate, iar florile de portocal aduc fericire si bunastare caminului.
Atunci cand iti alegi buchetul trebuie tii cont de personalitatea ta, de culorile si florile care iti plac cel mai mult, dar mai ales trebuie sa-l asortezi cu rochia, localul sau accesoriile. Iar la finalul petrecerii, nu uita sa le oferi domnisoarelor de onoare cate o floare din buchetul tau, infasurata cu o panglica eleganta de satin.
Buchetul traditional a suportat de-a lungul timpului modificari ca urmare, mai ales, a noilor tendinte ale modei. Nici culorile nu mai sunt aceleasi, iar despre forme…pe toate gusturile. Ne-am interesat si am aflat cateva tipuri de buchete, pe care ti le prezentam ca sa-ti fie mai usor, atunci cand trebuie sa faci alegerea.
Buchetul „in cascada”: Se remarca printr-o coada de flori care aluneca spre podea, desprinsa din buchetul initial. Avantajul lui este ca te va face sa pari mai supla si mai inalta, datorita formei alungite spre varf. Marimea trebuie sa fie in concordanta cu voluptatea rochiei. Un astfel de buchet se bazeaza pe combinatii de culori apropiate ca nuanta, sau pe contraste estompate. Iti sugeram crinii, orhideele, trandafirii. De retinut: lalele albe se combina super cu crinii galbeni si calele… Ce ne-a placut mai putin la el: desi e spectaculoasa forma, poate fi un pic greu de manevrat.
Buchetul rotund: E clasicul buchet de mireasa, nu foarte mare si spre deosebire de cel „cascada” nu contine foarte multe frunze, sa-l sustina. Buchetul rotund dateaza ca si model din secolul XIV, si se realizeaza prin aranjarea florilor in forma circulara, acestea fiind tinute strans cu ajutorul unei panglici de matase (hartie speciala, tul sau plasa). Simbolizeaza prin forma sa, ca si verighetele, perfectiunea. Ca stil, i se potriveste unei mirese mereu atenta la detalii, care adora tot ce este sofisticat… Poti alege un buchet monocrom sau multicolor, dintr-o singura specie de flori, sau mai multe si il poti impodobi cu panglici, cristale sau pene.
Buchetul oval: Are o forma usor alungita si, de cele mai multe ori, este format din flori deschise la culoare, pe nuante de alb-bej-crem-roz. Se potriveste foarte bine la rochii cu maneci ample. Pentru mai multa eleganta, imbodobeste-ti parul cu flori ca cele din buchet.
Buchetul „dus”: Reprezinta o masa de flori dezordonate asemenea caderii stropilor de apa la dus. Orice fel de asociere de feluri de flori si culori este permisa. Este impresionant, atrage toate privirile, dar este destul de incomod de purtat si de aruncat spre dimineata.
Buchetul „glob”: Este format dintr-un glob de flori, suspendate cu ajutorul unei panglici de satin sau matase. Are avantajul de a fi extrem de usor de purtat si obligatoriu trebuie sa aiba flori cu miros mai puternic. Romanii considerau ca plantele cu miros puternic ii protejau pe tineri de spiritele rele. Este potrivit pentru nunta in aer liber.