Vloggerul Andrei Șelaru, cunoscut de public drept Selly, a înființat o fundație caritabilă în 2021, Fundația Selly, cu obiectivul construirii unei școli moderne într-un sat din județul Dolj. La Fresh by Unica, tânărul de 23 de ani a explicat de ce a renunțat la proiect, dar și ce se întâmplă cu fundația lui în prezent.
Ce s-a întâmplat cu Fundația Selly, înființată de vlogger în 2021
În urmă cu trei ani, Selly a înființat o fundație caritabilă care și-a întrerupt activitatea după o singură campanie, „Toți la școală”, în parteneriat cu Crucea Roșie.
„A fost o chestie punctuală. Să fiu sincer, în momentul în care am înființat Fundația Selly, scopul era unul mult mai amplu”, a explicat Selly, la Fresh by Unica.
Campania „Toți la școală” a fost o inițiativă în care Selly s-a implicat după ce a sesizat că mulți copii nu merg la școală deoarece nu-și permit rechizitele necesare. Și-a dorit să contribuie la această cauză și așa a ajuns să facă un parteneriat cu Crucea Roșie.
Selly și-a dorit să strângă bani privați pentru a construi această școală modernă în Dolj.
„S-a dovedit a fi un proiect foarte amplu, cu o responsabilitate imensă. Mi-am dat seama că sunt foarte multe riscuri”, a concluzionat Selly.
Tânărul a identificat atât un sat din Dolj, cât și o școală foarte veche, din anii ’50, și a demarat discuțiile cu Consiliul Județean pentru a primi aprobarea de a demola construcția și a face una nouă.
„Dar mi-am dat seama că, în primul rând, experiența mea în construcții nu există. Mi-am dat seama că proiectul e unul atât de amplu încât mi-ar mânca tot timpul. Și, chiar și cu tot timpul dedicat acolo, s-ar putea să nu iasă bine. S-ar putea să fac o prostie. S-ar putea să dărâm o școală care cât de cât funcționează și să ajung să fac ceva în loc care să fie incomplet sau mai prost”, a mai explicat Selly, la Fresh by Unica.
„Nu e suficient că tu faci o clădire foarte modernă dacă profesorii sunt slab calificați”
În plus, o altă provocare pentru vlogger ar fi fost să gestioneze școala, să angajeze cadrele didactice și restul personalului necesar într-o școală.
„Nu e suficient că tu faci o clădire foarte modernă dacă profesorii sunt slab calificați acolo. Și știm cu toții că, în general, la țară sunt profesori mai la început de carieră. Și, în general, mai slab calificați, mai prost plătiți.
Mi-am dat seama că e un proiect care chiar ar fi foarte drăguț și foarte de ajutor pentru comunitate, dar că risc să generez o problemă mai mare decât este acolo. Nu avea sens pentru mine. Atunci am abandonat acest proiect. Dar acela a fost motivul pentru care am deschis în primă instanță Fundația Selly”, a mai declarat vloggerul, pentru Unica.ro.
În prezent, Fundația Selly nu are activitate deoarece lui Selly îi este mult prea greu să gestioneze proiectul, având în vedere celelalte angajamente ale sale. Acest lucru nu îl oprește însă să se implice în campanii caritabile și să susțină inițiative din buzunarul propriu.
„O fundație este totuși ca o societate, ca o întreprindere care, evident, nu produce niciun fel de profit, totul este pentru binele societății. Dar ea trebuie condusă. Trebuie să știi să o manageriezi, să dedici timp ca ea să fie de succes. Momentan, în agenda mea de proiecte nu intră treaba asta. Mă bucur că e deschisă. Are formă juridică, dar este inactivă. Și nu cred că în viitorul apropiat va deveni din nou activă”, a încheiat Selly, la Fresh by Unica.
În paralel cu cariera online, vloggerul conduce o companie media cu ajutorul căreia a contribuit la proiecte precum reality show-ul online „Buzz House” și filmele „Romina VTM” și „Buzz House: The Movie”, printre alte proiecte. Totodată, până în prezent, tânărul antreprenor a investit în două festivaluri de muzică de la Costinești, într-un apartament în Mamaia și plănuiește să intre și pe piața de imobiliare din București.
Tot la Fresh by Unica am mai vorbit cu Selly despre decizia lui de a nu urma o facultate, despre motivul pentru care a refuzat invitația la „Asia Express”, dar și despre planurile sale de a întemeia o familie alături de iubita lui, Smaranda Știrbu.