Cum mai avem doar o lună de vară și toamna se apropie cu pași repezi, toată lumea începe să se gândească cum să facă să își întărească sistemul imunitar pentru a trece cu bine de sezonul răcelilor și al gripei. Există, însă, 6 băuturi pe care, dacă le consumi în mod frecvent, nu doar îți vor da mai multă energie, dar te vor proteja și de bolile sezonului rece.
Sistemul imunitar este rețeaua naturală de apărare a organismului, compusă din celule, țesuturi și organe care ajută la protejarea organismului de bacterii, viruși, ciuperci și alte substanțe dăunătoare.
Sistemul imunitar oferă o barieră pentru a împiedica invadatorii să pătrundă în corpul nostru, dar are și un sistem complex de celule pentru a lupta împotriva agenților patogeni dacă găsesc o cale de a intra în organism.
Un stil de viață general sănătos, cu somn de calitate, este esențial pentru o imunitate puternică. A mânca corect și a consuma băuturi benefice pot ajuta, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar al organismului.
7 băuturi care ajută la întărirea sistemului imunitar
Vă puteți ajuta corpul să își întărească sistemul imunitar cu aceste șapte băuturi.
Apa
Deoarece corpurile noastre sunt în jur de 60-70% apă în greutate și fiecare funcție a corpului necesită apă, consumul de cantități adecvate de H20 este un loc bun pentru a începe să îți păstrezi funcționarea sistemului imunitar.
Când corpul tău este deshidratat, poate promova creșterea bacteriilor și virușilor. De aceea este atât de important să te asiguri că bei cantitatea optimă de apă pentru nevoile corpului tău în fiecare zi.
Apa este o componentă esențială a lichidului limfatic, care furnizează celule albe din sânge care ajută la combaterea infecțiilor.
Ceaiul verde este o altă băutură grozavă de care să te bucuri pentru a consolida apărarea naturală a corpului tău. Ceaiul verde este bogat în flavonoide polifenolice benefice care oferă nenumărate beneficii pentru sănătate, de la reducerea riscului de boli de inimă și anumite tipuri de cancer până la gestionarea inflamației sistemice, notează eatthis.com.
Potrivit unui studiu publicat în revista Molecules, ceaiul verde întărește imunitatea prin antioxidanții săi care ajută la protejarea celulelor împotriva oxidării și a speciilor reactive de oxigen. Se crede că ceaiul verde protejează împotriva bolilor și infecțiilor prin capacitatea sa antioxidantă, precum și prin multe alte căi.
De asemenea, nu conține calorii și are o lungă istorie de a fi savurat pentru numeroasele sale beneficii care promovează sănătatea.
Ceai de ghimbir
Ghimbirul este ideal atunci când vremea se apropie sezonul rece. Ghimbirul este un alt aliment sau condiment care a fost folosit de secole în medicina tradițională. Știința modernă susține beneficiile sale antiinflamatorii și antioxidante pot ajuta la susținerea sistemului imunitar.
Pe lângă faptul că ajută la reducerea oboselii, vitamina B12 ajută sistemul imunitar. Principalele surse de vitamina B12 sunt produsele de origine animală, așa că dacă ești vegan sau vegetarian poate fi dificil să obții suficientă vitamina B12. Acest lucru face ca laptele de migdale fortificat cu vitamina B12 să fie o alegere excelentă de adăugat la smoothie-ul sau cafeaua ta.
Doar un pahar îți poate asigura jumătate din necesarul zilnic de vitamina B12. Laptele de migdale conține și vitamina E, un antioxidant natural care ajută la protejarea celulelor de radicalii liberi.
Suc de citrice
Vitamina C are proprietăți antioxidante, care îți protejează celulele de substanțele care dăunează organismului. Iar această vitamină se regăsește în cantități importante în citrice.
Astfel, este recomandat să îți începi ziua cu un pahar de suc de portocale, grepfruit, sau alte citrice pentru a te asigura că oferi organismului doza necesară de Vitamina C.
O deficiență de vitamina C poate duce la întîrzierea vindecării rănilor, dar și la incapacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva bolilor.
Suc de mere, portocale și morcovi
Morcovii, merele și portocalele sunt o combinație câștigătoare pentru a îți ajuta corpul să se protejeze și să lupte împotriva infecțiilor. Merele și portocalele oferă vitamina C, în timp ce Vitamina A, care este, de asemenea, esențială pentru un sistem imunitar sănătos, este prezentă în morcovi sub formă de beta caroten antioxidant.
Morcovii conțin și vitamina B6, care joacă un rol important în proliferarea celulelor imune și producția de anticorpi.
Suc de pepene și mentă
Pepenele verde este bogat în vitamina C și arginină, care îți pot întări sistemul imunitar, pe lângă faptul că pepenele este fructul cu cel mai mare conținut de apă.
De asemenea, puteți amesteca sucul de pepene verde cu alte sucuri de fructe simple, cum ar fi mere sau portocale, pentru a beneficia de cât mai multe vitamine.