Sorin Bontea, despre revenirea la MasterChef și relația lui cu Gina Pistol și cu ceilalți doi jurați: „Asta ne-a ajutat foarte mult” / Exclusiv

.

Sorin Bontea și-a început cariera în televiziune în anul 2012, alături de Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, în calitate de jurați la emisiunea-concurs MasterChef România. După încheierea celui de-al patrulea sezon, cei trei chefi au demisionat, iar în această vară s-au întors la Pro TV după aproximativ un deceniu. Într-un interviu pentru Unica.ro, Sorin ne-a spus care este secretul prieteniei dintre el, Cătălin și Florin, dar și cum este să lucreze din nou cu Gina Pistol.

Sorin Bontea, despre revenirea la MasterChef și relația lui cu Gina Pistol și cu ceilalți doi jurați

Între anii 2016 și 2023, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au fost jurați în competiția culinară „Chefi la cuțite”. Până să rămână însărcinată cu fetița ei, Josephine, Gina Pistol a fost cea care a găzduit show-ul de la Antena 1. În prima parte a anului trecut, Gina a anunțat că se retrage pentru a se dedica fetiței sale. După o pauză de un an și jumătate, prezentatoarea s-a întors pe micul ecran la MasterChef România, o veste primită cu bucurie atât de cei trei chefi, cât și de public. Sorin Bontea ne-a spus cum este să lucreze din nou cu Gina, dar și care este secretul prieteniei dintre el, Cătălin și Florin.

„Nu știu dacă este vreun secret. Prietenia asta nu cred că are un secret. Eu cred că are, până la urmă, o chestie care pe noi ne-a ajutat foarte mult și pe care am înțeles-o de la început. Ce se întâmplă în platoul de filmare rămâne în platoul de filmare. Nu iei cu tine acasă. Și cred eu că asta ne-a ajutat foarte mult”, a spus Sorin Bontea, în exclusivitate pentru Unica.ro.

Citește și: Motivul pentru care Sorin Bontea și soția lui nu gătesc împreună: „Lucrurile nu stau chiar pe roze” / Exclusiv

„Era natural să se întâmple”

Bucătarul este entuziasmat să fie din nou pe platourile de filmare în formulă completă și nu are nimic să le reproșeze colegilor lui. „Sunt frumoși, deștepți și modești, dar nu la fel ca mine. (râde)”, a glumit.

Întoarcerea Ginei Pistol, pentru Sorin Bontea, a fost un lucru absolut firesc și un motiv de bucurie. Despre colaborarea cu prezentatoarea TV, bucătarul ne-a mai spus: „Este o chestie normală. E cum ar trebui să fie, să se întâmple, și s-a întâmplat. Adică e o chestie firească, pur și simplu. Era natural să se întâmple”.

Citește și: Gina Pistol dezvăluie de ce a acceptat să revină în televiziune și să prezinte MasterChef România, la Pro TV: „Aveam nevoie de mine sănătoasă” / Exclusiv

Sorin Bontea, sfaturi prețioase pentru concurenții MasterChef România

Cu toate că la Pro TV și-a început cariera în televiziune, Sorin ne-a mărturisit că prezentul este foarte diferit de experiența din perioada 2012-2014. În plus, atmosfera este complet diferită și ca rezultat al evoluției rețelelor sociale.

„Accesul la informații acum este mare. Găsești informații peste tot despre mâncare, despre orice. Este foarte bine, până la urmă, că te inspiri. Important este să ai răbdare și sfatul meu pentru concurenți și pentru oricine este să citească rețeta cap-coadă, după care să înceapă să gătească”, ne-a mai spus juratul de la MasterChef.

Citește și: Florin Dumitrescu, despre întoarcerea Ginei Pistol pe micul ecran, la MasterChef: „E mână de fier” / Exclusiv

„Timpul va fi inamicul lor principal”

În ochii lui Florin Dumitrescu, Sorin Bontea este un om, bucătar și jurat foarte calculat. Florin vede acest lucru atât ca pe o calitate, cât și ca pe un defect. Când l-am rugat să ne spună dacă e ceva ce ar schimba sau îmbunătăți la el, Sorin ne-a spus că, dimpotrivă, își dorește să continue să fie la fel de atent la detalii și în viitor.

„Sunt foarte atent la detalii. Din experiența mea, detaliile fac diferența. Atenția la detalii pentru mine contează. Eu când intru într-o bucătărie, primul lucru pe care-l fac, mă uit să știu unde sunt lucrurile puse. E o chestie din instinct. Și așa ar trebui să facă și concurenții. Pentru că timpul va fi inamicul lor principal. Am văzut pe pielea noastră”, a mai spus Sorin Bontea, pentru Unica.ro.

Foto: Instagram/@chef.sorinbontea.official

Imagine: Ada Cheroiu

Montaj: Răzvan Stamatiu

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton