Mihaela Bilic spune că masa de seară nu îngrașă. Ce trebuie să mâncăm la cină pentru a slăbi

.

Mihaela Bilic spune că masa de seară nu este periculoasă pentru siluetă, deși mulți nutriționiști recomandă să nu mai mâncăm după ora 18.

Mihaela Bilic: „Nu renunțați la masa de seară!”

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, unde vorbește adesea despre duverse subiecte legate de nutriție și sănătate, Mihaela Bilic a explicat că dacă facem alegerile alimentare corecte, ultima masă a zilei nu ne poate afecta silueta, așa cum se spune adesea.

Citeşte şi: Care sunt alimentele anti-foame? Mihaela Bilic: „Ne satură cu puține calorii. Fără să ne pună în pericol silueta!”

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre alimentul minune care te scapă rapid de kilogramele în plus: „Campion când vine vorba de slăbit”. Este la îndemâna oricui

Citeşte şi: Mihaela Bilic spune că apa băută în timpul mesei nu diluează sucurile gastrice, ci ajută la slăbit. „Veți mânca mai puțin!”

Citeşte şi: De ce sunt chipsurile coapte mai periculoase decât cele clasice. Mihaela Bilic: „Le-am aruncat!”

Nu renunțați la masa de seară! Avem voie să mâncăm după ora 6:00 seara? Ani la rând nutriționiștii ne-au creat senzația că masa de seară este periculoasă pentru siluetă. Când de fapt la finalul zilei avem nevoie de un moment de relaxare, pe lângă refacerea rezervelor de energie. Putem spune că masa de seară are dublu rol, să ne hrănească și să ne dea o stare de bine.

Ce reguli trebuie să respectăm pentru o cină perfectă? Depinde de obiectivele pe care le avem și de ora la care ne culcăm. Țineți cont că metabolismul încetinește spre seară, însă chiar și în timpul nopții organismul consumă calorii pentru funcțiile de bază. Meniul diferă dacă vrem să slăbim, să avem o digestie ușoară sau un somn odihnitor” – a explicat Mihaela Bilic într-un mesaj pe pagina ei de Facebook.

Cum arată cina ideală prietenoasă cu silueta

Nutriționista a descris apoi farfuria ideală pentru masa de seară, dacă vrem să slăbim. Legumele proaspete sau gătite alegerea ideală pentru masa de seară, dar nu trebuie să ne lipsească din farfurie nici proteinele, nici făinoasele. Secretul stă în echilibru.

„În cazul unui meniu echilibrat farfuria pentru masa de seară va fi împărțită astfel: 1/3 proteine (carne pește ouă sau brânză); 1/3 făinoase (cartofi paste orez pâine) sau leguminoase boabe (fasole mazăre linte). Ultima treime va fi rezervată pentru legume proaspete sau gătite, cu cat mai colorate și mai diferite, cu atât mai bine.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Dacă vrem să slăbim, menținem în farfurie proteinele și legumele, însă renunțăm la făinoase. Un castron mare de salată asortată cu o bucată de carne sau pește la grătar sunt cel mai bun exemplu pentru o cină de slăbit. Atenție și la aportul de grăsimi, fiecare gram are 9 cal, deci fiți zgârciți cu uleiul din salată și alegeți carnea mai puțin împănată” – a adăugat Bilic.

Nutriționista a mai spus că o cină alcătuită din paste și brânză ne va ajuta să dormim mai bine. În plus, copiilor le recomandă mai mulți carbohidrați în farfurie.

„Dacă vrem să dormim bine o porție de paste cu brânză e alegerea corectă. Supa cremă sau tocănițele cu legume sunt ușor de digerat. Evitați prăjelile tocăturile și alimentele care fermentează (broccoli varză fasole). La capitolul desert orezul cu lapte și bananele au efect de liniștire.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Pentru copii și sportivi împărțirea farfuriei se schimbă: produsele făinoase vor ocupa jumătate din suprafață, iar proteinele și legumele câte un sfert. Amidonul din făinoase reface rezervele de glicogen din ficat și mușchi și asigură energie pentru activitatea fizică de peste zi. Deci nu lăsați pe nimeni să vă interzică masa de seară, însă aveți grijă să alegeți meniul care vi se potrivește!” – a încheiat specialista în nutriție.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton