Cum să te vopsești după 50 de ani. Nuanțe care întineresc

.

Pe măsură ce trec anii este normal să apară diverse schimbări la nivelul corpului nostru, iar albirea părului este una dintre ele. Părul își schimbă în mod natural culoarea și textura în timp, astfel că alegerea unei nuanțe potrivite de vopsea pentru podoaba capilară poate juca un rol esențial în menținerea unui look tânăr și proaspăt.

Cum să te vopsești după 50 de ani

Femeile ce au trecut pragul vârstei de 50 de ani își vopsesc frecvent părul pentru a-și masca etatea. Cu toate acestea, dacă nuanța părului nu este alesă corect, te poate face să pari și mai în vârstă decât ești în realitate.

Din fericire, există anumite culori de păr care se potrivesc oricui, indiferent de trăsăturile feței sau de nuanța tenului. Și care te întineresc.

Bronde sau ombre

Sunt tehnici de a-ți vopsi părul într-o combinație de nuanțe cafenii și blonde pentru a obține un look strălucitor și pentru a fi în pas cu moda. Aceste opțiuni sunt potrivite pentru doamnele care nu își doresc o culoare foarte închisă sau foarte deschisă a părului. Bronde sau ombre arată grozav și pe părul ondulat și sunt combinații de culori ce întineresc.

Blond bej

Este una dintre preferatele doamnelor trecute de 50 de ani și are avantajul de a putea fi purtată un timp mai îndelungat față de nunațele închise, chiar și când rădăcinile albe își fac din nou simțită prezența. Nuanța este vibrantă, tinerească și dă luminozitate și strălucire chipului.

Balayage blond sau ciocolatiu

Balayage este o tehnică prin care părul se vopsește în mai multe intensități ale unei culori. Indiferent dacă este blond sau ciocolatiu, rezultatul obținut al culorii în degrade este modern, dinamic și strălucitor.

Castaniu deschis

Este o nuanță perfectă pentru femeile cu părul blond închis sau șaten. În mod evident, culoarea poate fi purtată indiferent de vârstă, dar aduce un plus de strălucire și conferă un aspect tineresc femeilor de 50 de ani sua mai mult. În plus, această culoare va face podoaba capilară să pară mai bogată.

Arămiu roșcat

Este o culoare de păr mereu la modă, vibrantă și aduce un plus de strălucire femilor cu ten matur. Culoarea contribuie la obținerea unui look mai tineresc, dar și mai sofisticat.

Cum îngrijimi părul odată cu înaintarea în vârstă

Pe măsură ce îmbătrânim, este recomandat să intervenim în susținera sănătății părului prin câteva metode simple.

  • Mai rar cu spălarea părului

Spălarea prea frecventă a părului poate contribui la degradarea structurii acestuia. Nu șamponați prea mult și păstrați părul curat spălându-l de cel puțin două ori pe săptămână.

  • Utilizarea balsamului

Folosirea unui balsam după șamponarea părului asigură umiditatea necesară pentru a reface strălucirea părului. Recomandat este să folosiți balsamul potrivit tipului dumneavoastră de păr pentru a-i îmbunătăți structura și aspectul general.

Citeşte şi: Top 6 nuanțe de păr care te întineresc cu 10 ani

Citeşte şi: Tunsori care întineresc – pentru femeile de peste 30, 40 și 50 de ani. Ușor de făcut și mereu în tendințe

Citeşte şi: 4 reguli vestimentare care te întineresc

Citeşte şi: Trei trucuri de machiaj care o întineresc pe Kate Middleton cu 10 ani

  • Optați pentru uscarea naturală

Încercați să evitați instrumentele zilnice de coafare cu căldură, cum ar fi uscătoarele de aer, periile electrice sau ondulatoarele. Utilizarea acestora ar trebui făcut doar ocazional și doar dacă este strict necesar (când vă grăbiți sau în sezonul rece). Cu toate acestea, dacă le folosiți în fiecare zi, poate fi extrem de dăunătoare părului tău.

  • O dietă bogată în proteine

Alimentația are un rol esențial în frumuseștea și sănătatea părului, pielii și a unghiilor. Pe măsură ce îmbătrânim, ar trebui incluse în meniul zilnic mai multe proteine, vitamine și minerale.

Alimente precum carnea roșie, spanacul și legumele cu frunze verzi, ouăle, fructele de pădure și avocado sunt toate opțiuni excelente care vă vor ajuta să aveți un păr frumos și sănătos. De asemenea, poate fi util să luați multivitamine zilnic, la recomandarea medicului, pentru a compensa nutrienții pe care este posibil să nu îi primiți din alimentele consumate.

  • Verificați-vă medicamentele

Unele medicamente luate pentru diferite afecțiuni pot interfera cu creșterea sau căderea părului. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui cum să contribuiți la contracararea efectelor negative.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton