Cum să te machiezi după 50 de ani. Mirela Vescan spune ce culori să eviți: „Accentuează ridurile şi pliurile”/ Exclusiv

.

Pe lângă tendinţele anului 2024 în materie de machiaj şi despre care sunt paşii corecţi de îngrijire a tenului, Mirela Vescan ne-a vorbit, în cadrul interviului exclusiv unica.ro, şi despre culorile pe care femeile de peste 50 de ani trebuie să le evite atunci când se machiază, pentru nu adăuga ani în plus vârstei.

Cu ce culori nu trebuie să se machieze femeile de peste 50 de ani

Mirela Vescan, una dintre cele mai renumite make-up artiste de la noi din ţară, ne-a oferit un interviu exclusiv, în care a discutat despre ce anume ar trebui să evite femeile de peste 50 de ani în materie de machiaj. Cu o experienţă vastă în industria de beauty, aceasta a împărtăşit câteva sfaturi esenţiale pentru a ajuta femeile mature să îşi valorifice frumuseţea naturală, dar fără a evidenţia imperfecţiunile.

În legătură cu fardurile de pleoape, Mirela Vescan le-a sugerat doamnelor să opteze pentru culori neutre și subtile. Le-a recomandat acestora să evite culorile prea strălucitoare sau întunecate, care pot accentua pleoapele căzute sau ridurile din jurul ochilor. În schimb le-a oferit ca alternativă, farduri cu tonuri de bej, taupe, în nuanţe calde de roz sau de piersică, fiind ideale pentru un aspect proaspăt și luminos.

Citeşte şi: Top 10 tunsori și coafuri pentru femeile de peste 50 de ani. Hairstyliştii celebrităților te învață să fii cool!

„Nu recomand nuanțe de maro pentru că pot crea un efect de faţă tristă sau, să zicem, că alegem un maro, dar care este o culoare secundară ce conține roșu, galben și albastru. Trebuie să aibă mai mult roșu pentru că roșul înviorează”, ne-a spus Mirela Vescan.

Totodată, make-up artista vedetelor a subliniat şi pericolele utilizării excesive a negrului şi a fardurilor cu textură strălucitoare sau sidefată. Potrivit informaţiilor oferite de aceasta, texturile de genul atrag lumina şi pot evidenţia liniile fine şi ridurile, ceea ce nu este de dorit pentru un look fresh şi întinerit.

„Nu aș recomanda exces de negru și farduri cu textură prea strălucitoare sau sidefată, metalizată, pentru că accentuează ridurile, pliurile, trăsăturile de expresie și așa mai departe”, ne-a mai spus Mirela Vescan.

Hidratarea pielii, primul pas pentru un ten mai tânăr şi mai sănătos

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea tinde să devină mai uscată, motiv pentru care folosirea unor produse hidratante atât în rutina de îngrijire a pielii, cât şi în machiaj, este esenţială. Tot în cadrul interviului pentru Unica.ro, Mirela Vescan a dezvăluit că un aspect crucial pentru a ţine departe îmbătrânirea prematură constă în demachierea, atât dimineaţă, cât şi seara, a tenului.

„Tenul trebuie demachiat dimineața și seara fără excepție. Tenul are nevoie de loțiune tonică. Dimineața trebuie hidratat și seara trebuie folosite creme emoliente. Întotdeauna de creme trebuie aplicat un ser pe piele ca să conducă celelalte produse în straturile profunde ale pielii. Și în fiecare dimineață trebuie aplicat un machiaj pentru că și machiajul oferă protecție”, a mai spus Mirela Vescan pentru Unica.ro.

Citeşte şi: Mirela Vescan, despre tendinţele în machiaj pentru 2024! Ce părere are despre trendurile de pe TikTok: „Unele bat câmpii”/ Exclusiv

Mirela Vescan susţine că machiajul pentru femeile de peste 50 de ani trebuie să fie subtil, punându-se accent pe naturalețe și hidratare. Un look care să complimenteze frumusețea matură constă în evitarea nuanţelor de maro, a excesului de negru și a texturilor strălucitoare.

Sursa foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton