10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

.

Cele mai bune gustări sănătoase au două scopuri: să fie sănătoase și hrănitoare. Dar găsirea unor gustări care îndeplinesc aceste criterii poate fi o provocare, mai ales atunci când programele noastre încărcate ne lasă puțin timp să ne gândim la ceea ce mâncăm. Iată câteva idei de gustări care se prepară rapid și sunt concepute pentru a reduce pofta de mâncare și care vă pot menține plini de energie pe parcursul întregii zile.

10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

Definiția unei gustări „sănătoase” poate varia în funcție de obiectivele personale. Indiferent dacă doriți să reduceți caloriile, să vă creșteți aportul de proteine sau să reduceți zaharurile adăugate, iată câteva principii cheie de care trebuie să luați în considerare:

  • Bogat în proteine: proteinele sunt esențiale pentru a vă menține sătul. Nimănui nu-i place să mănânce doar ca să-i fie din nou foame câteva clipe mai târziu. Optează pentru gustări bogate în proteine, cum ar fi unt de arahide, brânză, iaurt grecesc sau pudră de proteine.
  • Conține fibre: Fibrele sunt un alt nutrient esențial pentru sațietate. Vă ajută să vă simțiți plin mai mult timp, susține sănătatea digestivă și reduce riscul apariției diferitelor boli precum bolile de inimă și diabetul. Gustările bogate în fibre sunt un câștig atât pentru papilele voastre gustative, cât și pentru sănătate.
  • Mai scăzut în calorii: acest punct poate să nu se aplice tuturor, dar dacă încercați să reduceți aportul de calorii, găsirea unei gustări cu conținut scăzut de calorii poate fi de ajutor. Căutați opțiuni care combină fibre și proteine ​​pentru cele mai bune rezultate.

Chipsuri de legume

10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

Renunță la chipsurile de cartofi obișnuite pentru niște chipsuri de legume mai sănătoase. Poți folosi sfeclă, cartofi dulci și dovlecel, așa că vă veți menține un număr scăzut de calorii (o porție din aceste chipsuri de legume are doar puțin peste 100 de calorii) și veți primi, de asemenea, un plus de antioxidanți care ajută la reducerea riscului de boli cronice.

Citește și: 5 smoothie-uri care te ajută să slăbești. Cum să le pregătești acasă

Citește și: Ce este dieta pescetariană. Ce înseamnă să fii pescetarian

Smoothie

10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

Smoothie-urile sunt o gustare sănătoasă excelentă pentru cei care sunt mereu pe fugă. Puteți pune orice doriți în smoothie-uri, cum ar fi unt de arahide, fructe, semințe, lapte sau pudră de proteine.

Poți încerca un smoothie cu zmeură, suc de portocale, piersici, banane, miere și iaurt grecesc. Această gustare oferă 14 grame de proteine și 7 grame de fibre pentru a vă ajuta să vă simțiți sătul.

Frigărui cu salată

10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

Salatele pot oferi o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar cine vrea cu adevărat să mănânce o salată ca gustare? Pentru a obține nutriția unei salate într-un mod util, aceste frigărui sunt perfecte.

Făcute cu felii de curcan, roșii cherry, castraveți, mozzarella și salată verde, aceste frigărui vă pot ajuta să vă mențineți plini de energie pentru tot restul după-amiezii.

Toast cu banane

10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

Ungeți o felie de pâine integrală prăjită cu unt de arahide și felii de banană. Untul de arahide vă va oferi 7 grame de proteine ​​și 16 grame de grăsimi sănătoase și îl puteți completa cu semințe de chia pentru un plus de fibre. O gustare mai sănătoasă și mai sățioasă nu veți găsi.

Parfait cu iaurt

10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

Un parfait cu iaurt este o gustare care arată și are un gust mai bun decât este în realitate, deoarece este cu adevărat unul dintre cele mai simple lucruri pe care le puteți face! Doar luați iaurt grecesc, granola, mentă și fructele de pădure preferate și veți avea o gustare sățioasă. Una dintre cele mai sănătoase părți ale acestei gustări este iaurtul care are o mulțime de probiotice.

Citește și: De ce trebuie să consumi un kiwi pe zi. Este un aliat contra cancerului

Citește și: 5 alimente care te ajuta sa scapi de stres. Fasolea şi lintea se numără printre ele

Fructe și semințe

10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

Gustarea nu trebuie să fie ceva uriaș, la care să lucrați din greu. Luați o mandarină, o mână de nuci sau o banană și simțiți-vă mulțumit știind că nu a trebuit să vă stresați din cauza unei alte alegeri alimentare.

Pentru o gustare sățioasă tot ce trebuie să faceți este să amestecați mandarine, banane, migdale și nuci.

Brânză și măsline

10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

Pentru o gustare bogată în proteine și cu conținut scăzut de carbohidrați, combinați măsline cu brânză maturată. Măslinele conțin grăsimi sănătoase, în timp ce brânza vine cu aportul de proteine.

Salată grecească cu castraveți

10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

Această gustare ușoară și răcoritoare poate fi preparată atât de repede încât veți putea economisi timp și energie. Tăiați castraveții, roșiile, măslinele negre, ceapa și brânza feta. Stropiți cu puțin ulei de măsline și suc de lămâie pentru a acoperi ușor legumele și gustarea este gata.

Mere cu unt de arahide

10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

Această combinație sărată și dulce face mai mult decât să-ți amintească de copilărie. Combinația de proteine și fibre vă va ajuta să rămâneți sătui până la următoarea masă. Pentru un plus de gust puteți adăuga și puțină scorțișoară.

Salată Tabbouleh

10 gustări sănătoase care reduc pofta de mâncare

În mod tradițional, această salată se face cu bulgur, dar poți folosi și quinoa. Amestecați roșiile cherry tăiate cubulețe, ceapa verde, castraveții tăiați, sare și piper. Puneți ulei de măsline extravirgin și suc de lămâie. Pentru mai multă aromă puteți adăuga puțină mentă.

Indiferent dacă alegeți bulgar sau quinoa, veți obține un plus de fibre.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton