Amna, dezvăluiri inedite despre fiul ei, David: „Situația mea e una aparte”. De ce nu vrea să ofere și nici să primească sfaturi de parenting / Exclusiv

.

Amna își crește și educă fiul după puterea propriului exemplu. În cea mai recentă ediție Fresh by Unica, artista ne vorbește despre relația de prietenie dintre ea și David, la care clădește zi de zi, dar și despre lecția prețioasă pe care își dorește să i-o insufle acestuia.

Cum își crește Amna fiul: „Eu cred că ești prieten cu copilul”

Amna (40 de ani) a devenit mamă în urmă cu aproape un deceniu. Fiul ei, David, va împlini 10 ani în doar câteva luni. Invitată la Fresh by Unica, artista ne-a vorbit, printre multe altele, și despre relația pe care o are cu fiul ei, despre starea lui de sănătate după ce s-a confruntat cu mai multe alergii, dar și despre cum îl educă prin puterea exemplului.

„Descopăr foarte multe etape la mine când vine vorba de David. Odată ce crește, și mai ales că e băiat, simți că se transformă într-un bărbățel. Acum e o altă etapă. Acum simt că am un prieten. Simt că e un fel de frate mai mic, este extraordinară relația. Toți psihologii spun că nu ești prieten cu copilul. Eu cred că ești prieten cu copilul. Cred că trebuie să ai o comunicare super deschisă cu copilul. Important e cum menții prietenia asta pe parcurs, în preadolescență, adolescență și mai ales când devine adult. Ca tu să ai o relație de prietenie cu copilul tău atunci când el devine adult, trebuie să fii prieten cu el de când e mic. Eu asta cred că asta ar fi trebuit să învețe și generația părinților noștri”, a spus Amna, la Fresh by Unica.

Citește și: Amna ne poartă „De la dragoste la ură” într-o nouă piesă featuring Robert Toma: „Cred că reprezintă situația multor oameni” / Video

„Ei copiază ceea ce văd”

Amna se consideră, din anumite privințe, egalul fiului ei și nu are nicio reținere în a-și cere iertare de la acesta atunci când consideră că i-a greșit. După ce, la început, a fost criticată de tatăl ei pentru acest obicei, Amna a reușit să-l convingă și pe el de beneficiile acestui tip de comportament.

„Copilul, pentru că a avut puterea exemplului la mine, își cere iertare ori de câte ori greșește. Mai mult, tatăl meu a învățat să-și ceară și el iertare la copil după ce a văzut ce bine funcționează. Ei copiază ceea ce văd nu ceea ce le spunem noi să facă”, a explicat cântăreața, pentru Unica.ro.

Citește și: Amna a primit cea mai grea întrebare de la fiul ei, după divorț: „A vrut să știe când îmi refac viața” / Exclusiv

Amna, despre provocările rolului de mamă singură

Amnei nu-i place nici să ofere, nici să primească sfaturi de parenting. Solista este conștientă că fiecare familie și părinte se confruntă cu propriile provocări, din acest motiv crede că i-ar fi greu unei alte mămici să-i înțeleagă situația.

„Situația mea e una aparte. Sunt plecată foarte mult de acasă. O gestionez așa cum pot eu mai bine. Cumva le duc la bun sfârșit. Din afară par mult mai în echilibru decât sunt ele în interior. Nimeni nu e în pielea ta și nici tu nu ești în pielea altuia. Nu iei locul nimănui și nimeni nu poate să-ți ia locul”, a spus cântăreața.

„O să fac o mărturisire. Aș vrea să afle cât mai mulți oameni”

Sigur că acest lucru se rezumă la stilul de viață. Când vine vorba de alte lucruri ce țin de siguranța și sănătatea copiilor, Amna a dorit să facă un anunț către toți părinții ai căror copii au astm.

„O să fac o mărturisire. Aș vrea să afle cât mai mulți oameni. Există un medicament pentru astmatici care provoacă depresii extrem de mari. Am înțeles că în afară au fost și cazuri foarte grave care nu s-au terminat cu bine. Aș vrea să menționez pentru că eu nu am știut. David n-a pățit nimic, slavă Domnului! Am mers la doctor și am aflat câți copii au probleme și că trebuie să oprim medicamentul urgent pentru că sunt reacții adverse pe care nimeni nu le menționa. Aș vrea să afle și alți oameni cărora nu le spune nimeni. E de datoria doctorilor să precizeze mamelor. Mi se pare corect să aflăm înainte”, a spus Amna, la Fresh by Unica.

Citește și: Amna, diagnosticată greșit cu o boală incurabilă. S-a tratat timp de un an

După ce a urmat mai multe alte tratamente de bază și cure cu aerosoli, fiul Amnei s-a imunizat, iar simptomele astmului bronșic pe care îl are s-au domolit în timp.

„Ușor, ușor ne imunizăm și ne facem super puternici și putem să avem o viață super normală. Deja o avem aproape 100%”, a explicat artista.

Citește și: Amna, sfătuită de fiul ei în viața sentimentală. De ce nu vrea să îi mai prezinte pe cineva. „Am avut grijă la ce s-a întâmplat după divorț”

Care este cea mai importantă lecție pe care Amna vrea să i-o insufle fiului ei

Nu în ultimul rând am aflat de la Amna și care este cea mai importantă lecție de viață pe care își dorește să i-o insufle fiului ei.

„Aș vrea să pot să-l cresc atât de frumos încât să nu se intereseze atât de tare de partea materială a oamenilor. Să stea de vorbă cu un om doar pentru că e potent financiar sau pentru că are o funcție. Să vadă mai mult de treaba asta. Și să înțeleagă, când urci pe scara asta a vieții, cât de impecabil trebuie să fii în comportamentul tău, în ceea ce spui, faci, oferi și în cum îți tratezi munca și pe oameni în general.

Tu trebuie să fii lumină când treci pe acolo. Vreau ca atunci când coboară, pentru că viața e în sus și în jos încontinuu, nu se oprește niciodată sus sau jos, să doarmă liniștit. Să știe că el a fost impecabil atunci când a urcat și când coboară el este curat. Asta-mi doresc din toată inima. Dacă reușesc, cred cu adevărat că i-am oferit cei 7 ani de acasă”, ne-a mărturisit Amna la Fresh by Unica, vizibil emoționată.

Amna, invitată la Fresh by Unica

Am mai povestit cu artista și despre relația dintre ea și proprii părinți, despre ce rol joacă credința în viața ei, despre călătoria ei de redescoperire a sinelui, dar și despre reinventarea ei constantă ca artist.

Nu rata o nouă ediție Fresh by Unica în fiecare miercuri de la 19:00, pe www.unica.ro, canalul nostru oficial de YouTube și pagina de Facebook Unica.ro!

#ThisorThat cu Amna

Foto: Ada Cheroiu

Imagine: Ada Cheroiu

Montaj: Bogdan Pîrlea

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton