Prinţul Paul-Philippe al României rămâne în arest. I-a fost respinsă cererea de eliberare prin cauţiune de judecătorii din Malta

.

Prinţul Paul al României nu va ieşi încă din închisoare. Judecătorii din Valleta i-au respins cererea de eliberare prin cauţiune, astfel că acesta va mai sta după gratii, cel puţin până pe 14 mai.

Prinţul Paul rămâne în arest până pe 14 mai

Prinţul Paul a fost capturat pe data de 28 aprilie 2024, în timp ce se afla într-un resort din Malta, în vacanţă. Era fugit de aproape patru ani din România, după ce fusese condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Ferma Băneasa.

Citeşte şi: Cum arată prima fiică a prinţesei Lia de România. Are 41 de ani şi este căsătorită cu un indian! Foto

Citeşte şi: Prințesa Lia: secrete din trecutul tumultos al soției Prințului Paul al României

De mai bine de trei ani, autorităţile române au încercat să îl aducă în ţară pe Paul Philippe al României, însă potrivit argumentelor avocatului său, Jason Azzopardi, acesta a refuzat să fie extrădat în România, susţinând că sentinţa să se bazează doar pe nişte considerente politice.

„Mandatul emis de România a fost în urma unei decizii corupte. Curtea de Apel din Franţa a decis, în noiembrie anul trecut, să ignore mandatul european de arestare emis de România într-o manieră greşită, coruptă şi ilegală. Şi Interpol a fost de acord cu Prinţul Paul că mandatul dat de România este invalid şi a decis să fie şters din toate bazele de date”, a declarat Jason Azzopardi, avocatul prinţului Paul, potrivit observatornews.ro.

În ciuda argumentelor aduse, prinţul Paul a fost capturat în Valletta, iar acum autorităţile române fac tot posibilul să îl aducă înapoi în România. Alina Gorhiu, ministrul Justiţiei, a declarat că în momentul de faţă există discuţii cu autorităţile din Malta pentru a putea stabili parametrii în care se va putea face extrădarea lui Paul de România.

Justiţia franceză a refuzat extrădarea la Bucureşti, în 2022

În iunie 2022, prinţul Paul a fost prins în Franţa, însă instanţa franceză a respins definitiv predarea acestuia către autorităţile din România, sub motivul că unul dintre judecătorii români nu ar fi depus jurământul la investirea în funcţie – fiind invocată compunerea nelegală a completului de judecată din România.

Citeşte şi: Prințul Paul-Philippe al României, prins în Franța și plasat în arest. El e condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”

Deoarece procurorul de caz de la Parchetul francez nu a motivat în termen calea de atac atunci când a declarat recursul, acesta a fost decăzut din termen, astfel că respingerea predării prinţului Paul puterilor din ţară a rămas definitivă.

Detalii despre dosarul care i-a adus o sentinţă de trei ani şi patru luni

Prinţul Paul al Românei este fugar de aproape patru ani, după ce în decembrie 2020 a primit o condamnare de trei ani şi patru luni de închisoare, în dosarul „Ferma Băneasa”. Atât el, cât şi Remus Truică, Benjamin Steinmetz Tal Silberstein şi jurnalistul Dan Andronic au fost acuzaţi că au creat o metodă de a-l ajuta pe prinţul Paul să recupereze Ferma Regală Băneasa şi Pădurea Snagov, chiar dacă acesta nu avea niciun drept de moştenire asupra acestora, lăsând statul cu o pagubă de patru milioane de euro.

Sursă foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton