Cum își cresc Iana Novac și Octavian Dobrotă cei doi copii: „Lipsim destul de des” / Exclusiv

.

Iana Novac a susținut un moment artistic de excepție pe scena Premiilor Unica.ro 2024. Înainte să urce pe scenă, soprana pop opera ne-a spus care este secretul căsniciei sale de peste două decenii, dar și cum își cresc ea și soțul ei cei doi copii.

Iana Novac și Octavian Dobrotă, poveste de dragoste ca-n filme

Iana Novac și soțul ei, Octavian Dobrotă, s-au cunoscut în liceu, când ea era elevă în clasa a XII-a, iar el profesorul ei de canto. Nu a fost vorba de dragoste la prima vedere, însă din primul moment au remarcat asemănările incredibile dintre ei. Pasiunea pentru muzică i-a adus și îi ține și în prezent împreună. În toamna anului 2023, cuplul a aniversat 20 de ani de căsnicie. Iana și Octavian au împreună doi copii, o fiică și un fiu, Erika și Alexandru. La Premiile Unica.ro 2024, Iana ne-a spus care este secretul căsniciei sale îndelungate.

„Înțelegere, înțelepciune și dragoste. Și cred că mai contează foarte mult și din ce familie vii și cum ai fost crescut. Cum s-au pus bazele, ce-ai văzut în familie. El vine dintr-o familie unde a fost liniște și pace. La mine la fel. Nu există familii perfecte, nu există cuplu perfect. Mai sunt și momente mai puțin echilibrate sau perfecte. Dar și alea sunt frumoase, dacă știi să faci împăcarea dulce și frumoasă”, ne-a spus Iana Novac, la Premiile Unica.ro 2024.

Citește și: Eva Măruță, „diplomată ca tati” la Premiile Unica.ro 2024. Andra și Cătălin Măruță: „Copilul trebuie să caute” / Exclusiv

Cum își cresc Iana Novac și Octavian Dobrotă cei doi copii

Când vine vorba de creșterea copiilor lor, Iana spune că ea este polițistul rău și părintele care se asigură că cei mici își cunosc regulile și limitele. Aceeași formulă o întâlnim și în alte familii, cum ar fi cea a Elenei Gheorghe și cea a Antoniei Iacobescu.

„Eu sunt polițistul rău. Ca fiecare mamă. Tavi este calm, liniștit, îi lasă să facă ce-și doresc, dar este normal să fie așa într-o familie. Mama este cea care ține de reguli”, ne-a mai spus Iana Novac.

Citește și: Codin Maticiuc, despre rolul de tată. „Încerc să nu fiu permisiv întru totul!” Ce lecție a învățat de la copiii săi / Exclusiv

„Nu ne putem lăuda la acest capitol”

Fiecare generație se confruntă cu provocări unice. În prezent, una dintre cele mai mari provocări pentru părinții cu copii mici și adolescenți este gestionarea timpului pe care aceștia îl petrec în fața ecranelor.

„Nu ne putem lăuda la acest capitol. Noi lipsim destul de des și numai ei știu ce fac. Când venim acasă îi întrebăm pe bunici ce au făcut. «Au stat pe telefon?» Și bunica zice: «Bineînțeles, țipau și a trebuit să le dau telefonul». Nu știu ce să spun. Alexandru încă este micuț. Erika nu stă foarte mult, pentru că are școala, are de studiat și la pian. Nu este extrem de activă pe telefon și pe tabletă, dar cred că asta este viața lor, asta este generația lor. Și nu ne putem lăuda. Chiar nu. Stau destul de mult pe telefon”, a mai spus Iana Novac, pentru Unica.ro.

Citește și: Andreea Bălan și fiicele Ella și Clara, la Premiile Unica.ro 2024: „Îmi place să ofer cel mai bun show”

Cel mai important lucru pe care Iana Novac își dorește să-l transmită copiilor ei

Ca orice alt părinte, și Iana Novac are niște valori de viață pe care-și dorește să le transmită mai departe copiilor ei. Soprana consideră că fericirea se poate învăța și că este de datoria ei să le arate lui Alexandru și Erikăi cât de important este să fie recunoscători și să treacă prin viață cu optimism și speranță.

„Să trăiască fericiți îmi doresc enorm să le insuflu, fiindcă fericirea se învață. Fericirea este o stare de spirit pe care poți să o obții într-o secundă, dacă ești conștient de lucrul ăsta. Vreau să înțeleagă că viața este despre fericire. Da, viața este o luptă și bineînțeles că avem și fericire, și tristețe, și durere, și de toate. Dar trebuie să treci pozitiv prin viață, trebuie să fii cu Dumnezeu în toate și în tot. Trebuie să treci cu lumină și să înțelegi că dacă tot trăiești și dacă tot ți-a dat viață Dumnezeu, trebuie să te bucuri de ea“, ne-a mai spus Iana Novac, la Premiile Unica.ro 2024.

Foto: Vlad Chirea; Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton