Elwira Petre a dezvăluit rețeta unui desert care nu lipsește de pe masa de Paște a familiei sale. Preparatul, care se numește Babka Trojniak, un fel de chec în trei culori. Soția lui Mihai Petre a împărtășit rețeta cu urmăritorii ei de pe rețelele de socializare, iar o parte din fanii ei deja au încercat-o și spun că este delicioasă.
Babka Trojniak, desertul care nu lipsește din meniul de Paște al Elwirei Petre
Elwira Petre a demonstrat că pe lângă faptul că este o bună dansatoare, se descurcă excepțional și în bucătărie. De ceva timp, soția lui Mihai Petre își bucură fanii cu diverse rețete de familie, pe care le postează pe rețelele de socializare. De data aceasta, înainte de Paști, ea a ales să distribuie rețeta prăjiturii numite Babka Trojniak.
„Știți deja că îmi place mult să gătesc. V-am pregătit câteva rețete pentru masa de Paște care sper să vă placă și abia aștept să-mi spuneți părerile voastre despre ele. Această prăjitură se numește Babka Trojniak, este un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit”, a scris Elwira Petre pe pagina sa de Instagram.
O parte de fanii ei au testat rețeta și spun că desertul este foarte bun.
Babka Trojniak, după rețeta soției lui Mihai Petre
Babka Trojniak este un chec în trei culori și cu ingrediente ușor de găsit în orice bucătărie. Pentru prepararea desertului, Elwira Petre a folosit mac, făină, unt și cacao.
Ingrediente
300 g făină
100 g amidon
250 g unt
5 ouă
8 linguri de ulei de bună calitate (eu folosesc mereu ulei de măsline presat la rece)
230 g zahăr pudră (în rețeta originală așa apare, însă eu folosesc zahăr de cocos)
1 linguriță de oțet
1 plic praf de copt
Extract de vanilie sau lămâie (puteți folosi și coajă de lămâie, dacă este organică)
2 linguri cacao
1/2 de cană semințe mac
Mod de preparare
Batem albușurile spumă. Zahărul, gălbenușurile și untul se amestecă până obținem o consistență cremoasă.
Apoi adăugăm făină, amidon, praf de copt, oțet, ulei și extract de lămâie și omogenizăm. La final se pun albușurile și se amestecă ușor totul.
Împărțim aluatul în 3. În prima parte nu adăugam nimic, în a doua adăugam cacao, iar în a treia mac.
Le punem în tava unsă bine cu ulei și făină. Dacă ați folosit zahăr pudră diferența de culori o să fie și mai accentuată.
Babka Trojniak se coace la temperatura 180 grade timp de 45-50 min.
„Este important să lăsați prăjitura să să receasca cel puțin 5 min înainte s-o scoateți din tavă, altfel riscați să se rupă. Dacă totuși întâmpinați probleme, lăsați tava timp de 10 minute în apă rece, asta ar trebui se ajute”, a precizat Elwira Petre.