Arnold Schwarzenegger, din nou pe masa de operație. Medicii i-au montat un stimulator cardiac

.

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, a dezvăluit că medicii i-au montat un stimulator cardiac săptămâna trecută, după ce anterior a suferit trei operații pe cord deschis. Actorul a afirmat că acum are „o parte de mașinărie”, la fel ca personajul său din filmul „Terminator” și că este nevoit să ia o pauză de la sala de forță.

Arnold Schwarzenegger, supus unei intervenții pentru montarea unui stimulator cardiac

Arnold Schwarzenegger a făcut dezvăluirea în cadrul podcastului său, Arnold’s Pump Club, lansat luni.

„Lunea trecută, m-am operat pentru a deveni un pic mai mult o mașinărie: mi-am pus un stimulator cardiac”, a afirmat celebrul actor.

„Trebuie să vă spun că doar mărturisindu-vă asta contravine creșterii mele în Austria, unde nimneni, niciodată nu a vorbit despre problemele medicale. Tot ce ține de sănătate era păstrat în privat. Dar am primit atât de multe mesaje și e-mailuri de la oameni care s-au născut cu o valvă aortică bicuspidă, ca mine, care mi-au spus că dezvăluirile mele despre operațiile mele de înlocuire a valvei le-au dat curaj și speranță să se ocupe de ale lor. Așadar, știind că trecând peste instinctul meu și fiind transparent ajută alți oameni, cum aș avea de ales?”, a afirmat Schwarzenegger.

Acesta și-a asigurat fanii că recuperarea sa merge bine: „În primul rând, vreau să știți că sunt foarte bine”.

„M-am operat luni și până vineri eram deja la un eveniment cu prietenii mei și cu Jane Fonda”, a mai spus actorul.

Citește și: Fiul lui Arnold Schwarzenegger, de nerecunoscut. Christopher a slăbit și are alt look

Citește și: Arnold Schwarzenegger, la un pas de moarte din cauza unei erori medicale: „Au perforat peretele inimii!”

„Nimeni nu s-ar gâdi vreodată că am început săptămâna cu o operație”, a precizat el.

De asemenea, Arnold Schwarzenegger a ținut să mulțumească echipei medicale care l-a îngrijit și a precizat că doctorii l-au sfătuit să facă această intervenție deoarece unele cicatrici „de la operația mea anterioară mi-au făcut neregulate bătăile inimii”.

Actorul a suferit trei operații pe cord deschis

Arnold și-a înlocuit valva aortică în Cleveland, Ohio în 2020, pentru a se potrivi cu valva pulmonară ce i-a fost înlocuită în aprilie 2018, la Los Angeles.

În anul 1997, actorul a suferit o intervenție chirurgicală electivă pe inimă pentru a înlocui o valvă cardiacă aortică cu defecte congenitale.

Citește și: Fiul pe care Arnold Schwarzenegger îl are cu menajera e pe val la Hollywood. Ce relație au cei doi astăzi

Citește și: 8 membri ai familiei regale care s-au luptat cu cancerul, înainte de Kate Middleton și Regele Charles al III-lea

Când valva aortică nu funcționează corespunzător, „poate interfera cu fluxul sanguin și poate forța inima să lucreze mai mult pentru a trimite sânge în restul corpului”.

„Mama mea și valvele bicuspide ale mamei ei le-au ucis. Sunt încă aici datorită inovației medicale și pentru că am rămas în legătură cu medicii mei și i-am ascultat. Mama mea a refuzat să facă operația de înlocuire a valvei. Dar pe atunci, singura opțiune era operația pe cord deschis. Astăzi, valvele sunt înlocuite cu proceduri non-invazive și poți merge acasă în aceeași zi”, a povestit Arnold Schwarzenegger.

Însă, din cauza unor probleme la spitalul din Los Angeles, actorul a fost supus tot unei operații pe cord deschis.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Arnold Schwarzenegger

Sursă foto: Profimedia, Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton