Nicu Covaci, operat de urgență pe creier. Medicii i-au extirpat o tumoare

.

Nicu Covaci a fost operat de urgență pe creier, vineri, la un spital din Timișoara. Solistul trupei Phoenix, în vârstă de 76 de ani a început să aibă probleme în urmă cu două săptămâni, moment în care a început să simtă că îi amorțește fața.

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier

Nicu Covaci, solistul și compozitorul trupei Pheonix a suferit o intervenție chirurgicală pe creier, la Spitalul Judeţean din Timişoara. Potrivit medicilor, artistul a început să se simtă rău în urmă cu două săptămâni. Mai întîi i-a amorțit fața, după care i-a fost afectată vederea.

În acel moment, doctorii i-au făcut un RMN, iar rezultatele au indicat o problemă gravă. Specialiștii de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, conduşi de medicul Horia Pleş i-au pus diagnosticul de  „proces expansiv intracranian”, potrivit Știrile Pro TV.

Citește și: Nicu Covaci, îngenuncheat de o afecțiune necunoscută: „Iau 20 de pastile dimineața, 3 la prânz și încă 12 seara”

Citește și: Mircea Radu, dezamăgit de felul în care e tratat liderul trupei Phoenix: “Umilința la care a fost supus Nicu Covaci o simt și eu”

Intervenția chirurgicală a durat șase ore, timp în care i-a fost extirpată o tumoare de pe creier. Aceasta a fost trimisă la laborator pentru a-i fi făcută biopsia.

Cum se simte artistul

După operația dificilă, medicii așteaptă acum rezultatul biopsiei pentru a afla dacă formațiunea este una de tip malignă sau beningnă.

Potrivit News.ro, starea de sănătate a lui Nicu Covaci este acum una bună, deși se află încă intubat. Medicii spun că artistul ar putea fi dezintubat în următoarele ore.

Citește și: Drama neștiută a lui Nicu Covaci: „Am pierdut tot, mâncam porumb crud de pe câmp”

Citește și: Mara Bănică, revoltată după ce s-a scris că a murit: „Gândiți-vă că am copii, am o mamă, nu e normal ceea ce faceți. Să vă fie rușine!” / Video

Până la acest moment, trupa Phoenix și familia cântărețului nu au făcut niciun anunț cu privire la intervenția chirurgicală pe care solistul a suferit-o.

La începutul lunii februarie, Nicu Covaci dezvăluia că se simte foarte rău, iar medicii nu reușesc să îi pună un diagnostic. Artistul spunea atunci că ia foarte multe pastile pentru o afecțiune necunoscută.

„Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că nu pot spune. Sunt beat de cinci săptămâni, sunt beat tot timpul. Mă concentrez cu greu să îmi fac treaba, mă lupt. Nu sunt beat de la alcool, să fie clar, mă simt ca beat. Nu știu ce am, presupun că s-a întâmplat ceva la creier”, afirma la momentul respectiv Nicu Covaci, potrivit Fanatik.

Artistul preciza atunci că a mers la mai multe spitale, atât din România, cât și din Spania, însă medicii nu au reușit să-l diagnosticheze.

”Am fost la două spitale de aici din Spania, la două în Timișoara și unul în București. Fiecare medic îmi spune altceva, nu am încredere acum în nimeni. Unii spun că, în ultimă instanță, este ceva la creier. S-a întâmplat ceva acolo. Eu, dacă șed, e bine. Dacă mă ridic în picioare amețesc de nu mai pot”, afirma Nicu Covaci la începutul lunii februarie 2024.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Nicu Covaci

Sursă foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton