Chef Richard Abou Zaki a oferit cuțitul său de aur unei concurente venite din Italia, țara în care și el s-a stabilit pe când avea doar 5 ani. Juratul a fost impresionat de preparatul făcut de Lăcrămioara Pintilie, dar și de experiența pe care aceasta o are în bucătărie, astfel că nu a stat prea mult pe gânduri și i-a oferit un loc în echipa sa, dacă va ajunge la battle-uri.
Chef Richard Abou Zaki, cel mai critic dintre cei patru jurați a oferit primul cuțit de aur al sezonului 13 Chefi la Cuțite. Lăcrămioara Pintile este norocoasa care a reușit să-l convingă, prin preparatul și experiența sa pe chef Richard să îi ofere un loc în echipa sa, dacă acesta va ajunge în etapa battle-urilor.
În acest sezon, doar trei chefi vor intra în confruntarea pe echipe, în funcție de punctajul pe care îl au la finalul luptelor pentru amulete. Cel care nu va intra în battle-uri își va da cuțitul de aur unei alte echipe.
Lăcrămioara Pintilie, care a gătit ruladă de iepure cu piure de morcovi, nu s-a așteptat nicio clipă ca juratul să o ia în echipa sa, oferindu-i încrederea lui, precum și cel mai dorit cuțit din emisiune.
Lăcrămioara Pintilie este din Reșița și are 35 de ani. De un an a renunțat la bucătărie pentru a se dedica cofetăriei. Aceasta a mărturisit că dintotdeauna și-a dorit să participe la Chefi la Cuțite, iar acum visul ei s-a împlinit.
Cuțitul de aur al lui chef Richard Abou Zaki a condus bucătăria unui restaurant cu patru stele Michelin, timp de 4 ani.
„Sunt Georgiana Lăcrămioara. Da, am fost bucătar. Am fost bucătar 15 sau 16 ani în Italia, în Dolomiti, la munte, 11 ani am lucrat la un hotel. Am făcut paste, supe și deserturi. Am lucrat cu un bucătar chef aproape doi ani, după care a plecat, iar patronii mi-au propus să preiau eu bucătăria. Le-am spus că nu mă simt în stare, nu am vrut. A venit alt bucătar, doi ani. Apoi am zis că a venit momentul să iau bucătăria în propriile mâini, am condus 4 ani. Inventam meniurile, restaurantul avea patru stele”, a zis concurenta.
Lăcrămioara Pintilie le-a mărturisit juraților că angajații acelui restaurant nu au fost mulțumiți de faptul că ea, o femeie româncă, avea să le fie superior.
„Au existat cazuri în care angajații nu au vrut să vină să lucreze alături de mine pentru că sunt femeie. Și fiind italieni, deja nu voiau. Eram și femeie, și româncă”, a explicat ea.
De un an, concurenta s-a întors în România, unde a hotărât să își schimbe puțin domeniul. Astfel, ea urmează să își deschidă o cofetărie.
„Nu mai sunt în Italia de anul trecut. Am decis să mă întorc acasă și să schimb, sunt cofetar acum, fac prăjituri. Curând dau drumul la un laborator de cofetărie în Reșița”, a precizat Lăcrămioara Pintilie.
Înainte de a primi cuțitul de aur de la Richard Abou Zaki, tânăra a afirmat că este decisă să își amâne planurile cu laboratorul, dacă va merge mai departe în competiție.
Chef Richard a fost impresionat de experiența ei în bucătărie și de faptul că acum lucrează ca și cofetar, astfel că i-a oferit pe loc cuțitul de aur.
Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Lăcrămioara Pintilie, cuțitul de aur al lui Richard Abou Zaki