Irina Fodor, mesaj cu subînțeles pentru Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, la premiera Chefi la cuțite, sezonul 13: „Nu am scăzut 3, am adunat unul”

.

Prima ediție a sezonului 13 Chefi la Cuțite a fost difuzată, luni seară, 18 martie, iar Irina Fodor le-a făcut o primire de gală celor patru noi jurați. Alexandru Sautner, Richard Abou Zaki, Orlando Zaharia și Ștefan Popescu și-au luat în serios rolurile, înconjurați de emoții și nerăbdare. Aceștia au luptat deja pentru prima amuletă și și-au demonstrat abilitățile în bucătărie, în fața telespectatorilor.

Irina Fodor, mesaj cu subînțeles pentru foștii jurați Chefi la Cuțite

Irina Fodor i-a întâmpinat pe cei patru noi jurați ai emisiunii Chefi la Cuțite, cu un mesaj cu subînțeles pentru Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, care au anunțat, cu puțin timp de înaintea filmărilor sezonului 13, că renunță la rolurile lor. Cei trei chefi au fost înlocuiți în scurt timp cu Orlando Zaharia, Alexandru Sautner, Richard Abou Zaki și Ștefan Popescu, care cunoșteau deja acest format, fiind deseori invitați în show.

„Bună seara! Bine v-am găsit! Am avut emoții și am emoții și sper că și voi, pentru că emoțiile acestea sunt foarte plăcute. Sunt cele care ne dau aripi, sunt emoțiile pe care le avem doar de câteva ori în viață. Ce să spun?! 13! Este un număr care nu se dezminte, dar până la urmă e doar un număr. Nu ne lăsăm intimidați de notorietatea lui fatidică. Mai bine să-l interpretăm și să-l reinterpretăm mereu pe plus”, a spus Irina Fodor în momentul în care a apărut în fața noilor jurați.

Făcând referire la plecarea celorlalți trei jurați, aceasta a spus: „Deci, nu am scăzut 3, ci am adunat unu!”

„Punem punct și o luăm de la capăt. Despicăm firul sezoanelor cu patru motive să aprindem flăcările în bucătărie. E un nou sezon cu mai multe talente culinare, mai multă experiență, cu stele Michelin, cu semnături deja afirmate, valoroase, deja strălucite, impecabili, implacabili, incontestabili. Patru ași, patru chefi la cuțite!”, a mai spus Irina Fodor înainte de a da startul competiției.

Citește și: Jurații Chefi la cuțite, dezvăluiri din spatele camerelor de filmat: „Am simțit presiune”. Ce noutăți aduce sezonul 13

Citește și: Acasă la Chef Florin Dumitrescu. Imagini din spectaculoasa locuință a fostului jurat „Chefi la cuțite”

Cine a câștigat prima amuletă

Primul joc de amuletă le-a pus câteva probleme celor patru chefi. Din cauza emoțiilor, aceștia s-au confruntat cu câteva probleme în bucătărie: Orlando Zaharia a scăpat tarta pe care a gătit-o, în timp ce Richard Abou Zaki care, în timp ce își pregătea preparatul a dat cu grăsime pe foc, iar flăcările s-au mărit, îndreptându-se spre el.

„Era să iau foc”, a zis chef Richard.

„Ce faci? Vrei să ieși din concurs așa repede?”, i-a zis Ștefan Popescu.

Vlad Pădurescu a dat verdictul la primul joc de amuletă al sezonului 13, după ce a degustat preparatele celor patru chefi. Acesta a decis ca tigaia bronz să meargă la chef Ștefan Popescu, care a gătit rulada cu țelină, iar cea de argint la Orlando Zaharia.

Chef Richard Abou Zaki a primit cele cinci puncte, pentru cel mai bun preparat al amuletei, astfel că el a primit tigăița de aur, în timp ce Alexandru Sautner a primit tăgăița neagră, cu cele mai puține puncte.

„Felicitări, toate preparatele au fost bune. Din punctul meu de vedere, toate au avut avantaje și dezavantaje, ceva ce aș fi remarcat chiar și la cel de cinci puncte, dar cred că ordinea a fost corectă. Spre deosebire de celelalte, puiul era gătit perfect (n.r. tigăița de aur), iar asta cred că nu o poate contesta nimeni”, și-a motivat Vlad Pădurescu alegerea.

Citește și: Orlando Zaharia de la Chefi la Cuțite, dezvăluiri despre cele mai grele momente din viață: „Dormeam în podul de deasupra camerei frigorifice”

Citește și: Cătălin Scărlătescu, dezvăluiri neașteptate la cinci luni după plecarea de la Antena 1 și Chefi la cuțite: „Nu ne-au dat banii pentru sezonul 12!”

Richard Abou Zaki, în lacrimi la Chefi la Cuțite

Richard Abou Zaki și-a spus povestea de viață la Chefi la Cuțite, acesta povestind că s-a născut la Piatra Neamț, mama sa fiind româncă, iar tatăl libanez.

„M-am născut în România, la Piatra Neamț. Mama mea este româncă, tatăl meu este libanez. De România sunt legat și am să fiu legat toată viața, că eu familia din partea lui tata nu o cunosc deloc. Toată familia mea, care a fost mereu apropiată de mine, vine toată de aici, din România. Mama mea m-a crescut singură, când m-am dus în Italia aveam numai cinci ani, dar mama mi-a vorbit mereu în română, a vrut să mă învețe limba. Nu a fost așa de ușor, că te mai duci la școală, vorbești altă limbă, dar acasă noi vorbeam în română. Când aveam timp liber de la școală, în vacanțe, mă întorceam în România, unde petreceam verile cu sora mamei”, a dezvăluit noul jurat al chow-ului culinar.

Deși locuiește de mai mulți ani în Italia, acesta a refuzat să își schimbe pașaportul, alegând să nu devină cetățean italian. Vorbind despre rădăcinile sale, bucătarul a izbucnit în lacrimi.

„Și mă duceam la mamaia mea, care nu mai este, dar și acolo am petrecut mult timp și eram unul dintre puținii nepoți care dormeam cu ea. Și avea pat… mă emoționează chestia asta, că îmi amintesc lucrurile astea așa lucid. Mamaia mea stă la țară și avea pat de lemn tare. (…) Atunci stăteam acolo lângă ea. (…) Seara, când să mă spăl, luam apă din fântână și baia era afară, lângă grajd. (…) Mama m-a învățat mereu să fiu mândru de unde vin și ce am făcut. În toți anii ăștia de când stau în Italia nu am cerut niciodată cetățenie italiană și pot să o am, că stau în Italia de 20 și ceva de ani. Simt că sunt român, am pașaport român”, a mai spus chef Richard Abou Zaki.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini de la prima ediție a celui de-al 13-lea sezon al emisiunii Chefi la Cuțite

Sursă foto: Facebook, PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton