Cele mai scumpe și bizare lucruri cumpărate de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume

.

Jeff Bezos (60 de ani) este din nou cea mai bogată persoană din lume, detronându-l pe Elon Musk (52 de ani) în clasamentul Bloomberg Billionires Index. Averea netă a lui Bezos se ridică la 200 de miliarde de dolari, în timp ce a lui Musk este estimate la 198 de miliarde de dolari. Fiind cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos a făcut o serie de achiziții extravagante de-a vieții sale. Haideți să aflăm despre ce este vorba.

Cele mai scumpe și bizare achiziții făcute de Jeff Bezos

Un ceas masiv care ticăie o dată pe an

În 2018, Jeff Bezos a făcut o investiție de 42 de milioane de dolari, pentru “ceasul de 10.000 de ani”.

Ceasul este mecanic, măsoară 152 de metri în înălțime și este alimentat de lumina solară.

Unul dintre cele mai rapide avioane comerciale din lume

Bezos a scos din buzunare peste 65 de milioane de dolari pentru un Gulfstream G-650ER, unul dintre cele mai rapide avioane din lume. În timp ce cei mai mulți miliardari dețin avioane private, Gulfstream îi permite celui mai bogat om din lume să traverseze globul mai repede decât oricine, atunci când se îndreaptă între sediul Amazon din Seattle și oriunde altundeva are treabă.

Un muzeu de istorie pe care și-l dorea ca locuință

În 2016, Bezos a decis să cumpere vechiul Washington Textile Museum pentru 23 de milioane de dolari, astfel încât să poată transforma clădirea de 27.000 de metri pătrați într-o casă privată. a Miliardarul a cheltuit 12 milioane de dolari pentru a renova clădirea ce are nu mai puțin de o sală de bal, 11 dormitoare și 25 de băi.

Prin achiziționarea muzeului, el a contribuit, de asemenea, la conservarea exponatelor istorice prin amenajarea unor noi spații pentru acestea.

Un lanț de magazine alimentare

În încercarea de a concura cu giganții industriei alimentare, dar  și de a da viață serviciului de livrare de alimente al Amazon, Amazon Fresh, Bezos a decis să cumpere întregul lanț de supermarketuri Whole Foods pentru 13,7 miliarde de dolari. Întrebat de ce a făcut investiția, miliardarul a spus că pentru produsele de foarte bună calitate care se găsesc acolo.

Citeşte şi: Uimitor! Cu cine s-a căsătorit fosta soție a miliardarului Jeff Bezos

Citeşte şi: Cine i-a însoțit pe Tom Cruise și Jeff Bezos la cină, în Londra. Pentru ea și-a părăsit miliardarul soția

Citeşte şi: Cum a cunoscut-o Jeff Bezos pe iubita lui, Lauren Sanchez

Citeşte și: Cum arăta garajul în care a prins viață Amazon. Jeff Bezos, imagini rare cu biroul în care a pus bazele unui gigant comercial

Un superyacht

Bezos a cumpărat un mega-yacht în valoare de aproape 500 de milioane de dolari. Barca este unul dintre cele mai mari construite vreodată în Țările de Jos și are mai multe punți, catarge și chiar un heliport.

Un câine robot

Se pare că Bezos a putut cumpăra unul dintre cele mai scumpe animale de companie din lume – un câine robot de 74.500 de dolari. „Spot” a fost proiectat și construit de Boston Dynamics, o companie de robotică condusă de Hyundai Motor Company. Acest câine robot pare a fi mai inteligent decât câinele tău obișnuit, pentru că poate chiar deschide uși.

O companie de rachete

Blue Origin este compania spațială privată a lui Bezos, un proiect ce are scopul de a crea un viitor în care oamenii trăiesc și lucrează în spațiu. El a fondat compania în 2000 și deține o unitate de lansare de peste 150.000 de acri în West Texas.

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton