Cu ce mare regret a murit Mioara Roman și care a fost ultima ei dorință. Dumnezeu i-a îndeplinit-o

.

Mioara Roman a murit cu un mare regret, însă cu ultimă dorință îndeplinită de către Dumnezeu. Mioara Roman s-a stins din viață la 83 de ani, într-un azil pentru vârstnici din Snagov. Decesul s-a produs pe 23 februarie, la 1 noaptea, în urma unui stop cardio-respirator.

Slujba de înmormântare a Mioarei Roman, oficiată de patru preoți, printre care și tatăl Elenei Gheorghe

Mioara Roman a fost înmormântată pe 26 februarie, la Cimitirul Reînvierea. Potrivit Gabrielei Lucuțar, antreprenoare de pompe funebre din România, foarte multe persoane au venit să își ia rămas bun de la Mioara Roman.

La înmormântare au fost prezenți Mihai Mitoșeru, părinții lui Pepe, precum și avocata Lizeta Haralambie. Slujba a fost oficiată de patru preoți, printre care și tatăl Elenei Gheorghe, care este duhovnicul Oanei Roman, fata cea mică a Mioarei.

Citește și: Mioara Roman este înmormântată astăzi, 26 februarie. Colivă cu foițe de aur, la slujba de la Biserică

Cu ce mare regret a murit Mioara Roman și care a fost ultima ei dorință

Oana Roman a dezvăluit că Dumnezeu i-a îndeplinit ultima dorință mamei sale. Cu toate acestea, Mioara Roman a murit cu un mare regret. Fosta jurnalistă și profesoară de Limba arabă a lăsat în urmă o datorie uriașă, de aproximativ 300.000 de euro, pentru care avea și poprire pe pensie.

„La ora 1 noaptea a decedat practic în somn. Așa cum și-a dorit. În liniște și fără dureri. A făcut stop cardiac și au resuscitat-o, dar fără succes. A plecat linștită. În pace și așa cum și-a dorit. Mereu a spus că vrea să moară în somn. Și Dumnezeu i-a împlinit dorința. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace. Va fi acum alături de părinții și sora ei”, a spus Oana Roman.

Citește și: Oana Roman a visat-o pe Mioara Roman. Gabriela Lucuțar, detalii despre slujba de înmormântare

Cine a fost Mioara Roman

Mioara Roman s-a născut pe 19 aprilie 1940 și a profesat în jurnalism și învățământ. Timp de 17 ani a lucrat la Radio București Internațional ca șefă a secției arabă. Totodată, a fost profesor universitar de Limba arabă.

Captivată de cultura arabă, Mioara Roman a avut realizări importante în mediul academic și a interacționat și intervievat personalități importante precum președintele egiptean Hosni Mubarak și fostul rege Hussein al Iordaniei.

Citește și: Mioara și Petre Roman, o poveste de dragoste de peste trei decenii. „A fost adevărata iubire a vieții mele!”

De câte ori a fost căsătorită și câți copii are

Mioara Roman a fost fiica lui Ion Georgescu, „copil de ță­ran, dar cu studii înalte”, care a deschis ambasade la Cai­ro, Teheran, Bagdad și Alger. În 1946, Ion Georgescu și familia lui au plecat în Varșovia, unde el a fost ambasador.

Mioara Roman a fost căsătorită de două ori, din 1974 până în 2007 cu fostul premier Petre Roman, alături de care a avut o fiică, pe Oana Roman. Anterior, timp de 12 ani, Mioara Roman a fost căsătorit cu fostul sportiv de performanță și antrenor de scrimă Iosif Zilahy. Alături de Zilahy, Mioara a avut o fiică, pe Catinca Roman.

Foto: Libertatea (Dumitru Angelescu)

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton