Carmen Brumă are o rețetă specială de pizza care nu îngrașă. Și face acest preparat ori de câte ori are poftă de o gustare rapidă, hrănitoare și gustoasă.
Nutriționista a postat în mediul online, acolo unde este mereu activă și dă adesea sfaturi alimentare și de sănătate cum putem prepara pizza dietetică. Secretul stă în blat, deoarece pentru această variantă nu se folosește făină. Blatul se face din diverse legume, iar pe deasupra se pune pasta de hummus și un pic de brânză.
Preparatul nu necesită mult timp, nici efort sau aptitudini de bucătar, pentru că se face simplu și rapid, în doar câțiva pași.
Legumele se spală și se curăță. Ardeiul, țelina, păstârnacul și morcovul se taie bucăți, iar apoi se pun în blender și se mărunțesc până totul devine o pastă. În amestec se încorporează ouăle, ceapa tăiată mărunt și brânza. Compoziția se întinde într-o tigaie fierbinte, fără ulei, și se rumenește pe o parte și pe alta (ca o omletă). Se scoate blatul de pizza din tigaie, iar pe el se întinde pasta de hummus cu usturoi și roșii. Pe deasupra se pun frunze rupte de salată.
Cristina Șișcanu și Andreea Marin prepară des pizza dietetică
Carmen Brumă nu este singura vedetă care face pizza de regim atunci când are poftă de o gustare savuroasă.
Cristina Șișcanu are și ea o rețetă ce conține mai multe ingredient, dar chiar și așa rămâne o variantă mai slab caloric decât este pizza tradițională. Rețeta Cristinei Șișcanu conține dovlecei, parmezan, ou, măsline, prosciutto, porumb și pasta de roșii.
„O pizza delicioasă și fără blat cu faină, doar cu legume, ou și brânzeturi ce pot fi înlocuite cu brânză vegană la nevoie e o bunătate pentru întreaga familie. Ascultați ce spun, și știți ca nu sunt genul care să exagereze: e pur și simplu extraordinară!
Aromată, sățioasă, dar fără să îți dea senzația de balonare după masă, chiar dacă nu ai cum să nu o mănânci cu poftă, pentru că mireasma când o scoți din cuptor e irezistibilă! Și se gătește și repede. Am rețeta de la nutriționista mea, dar eu am mai adăugat câteva mici trucuri după gustul propriu care o fac mai aromată (puțin parmezan, alături de praf de usturoi, piper și oregano în amestecul ce devine blat; o lingură măsline fără sâmburi în ulei de măsline înmiresmat deasupra aproape de final; parmezan deasupra când încă e la cuptor; busuiocul proaspăt pe care îl am la fereastră deasupra după ce am așezat pizza pe masă)” – și-a lăudat Andreea Marin preparatul pe paginile sale sociale.